Witam,
Mam problem z płytą Electrolux EHH16340FK.
Od jakiegoś czasu nie działał jeden palnik – dzisiaj po włączeniu nie dało się wyłączyć blokady, której standardowo używam.
Po naciśnięciu blokady przez >4 s płyta się wyłączała.
Podejrzewałem, że uszkodził się jakiś dodatkowy element – po rozebraniu zobaczyłem, że pole, które nie było aktywne ostatnio, ma przepalone mocowanie na płytce modułu.
Chciałbym uruchomić płytę w prawej części na czas zakupu nowej.
Odłączyłem w tym celu przewody 230 VAC idące do lewego modułu.
Jednak po tym płyta w ogóle nie wstaje.
Widzę, że kontroler przyciskami ma taśmy na prawą płytkę i z prawej do lewej, którą wyłączyłem.
Czy w takim stanie – tj. z odłączonym tym modułem po lewej stronie z 230 VAC – ma szansę to wstać, czy też upaliłem przy okazji całość?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
AI: Czy po odłączeniu lewego modułu pojawiają się jakiekolwiek sygnały na płycie (np. diody, dźwięki, wyświetlacz), czy jest całkowicie martwa?
Po odłączeniu lewego modułu nic się nie pojawia.
AI: Czy sprawdzałeś stan bezpieczników, przewodów oraz czy podczas rozbierania i odłączania modułu nie pojawiły się inne widoczne uszkodzenia?
Jest przepalenie, ale płyta modułu jest odłączona.
Mam problem z płytą Electrolux EHH16340FK.
Od jakiegoś czasu nie działał jeden palnik – dzisiaj po włączeniu nie dało się wyłączyć blokady, której standardowo używam.
Po naciśnięciu blokady przez >4 s płyta się wyłączała.
Podejrzewałem, że uszkodził się jakiś dodatkowy element – po rozebraniu zobaczyłem, że pole, które nie było aktywne ostatnio, ma przepalone mocowanie na płytce modułu.
Chciałbym uruchomić płytę w prawej części na czas zakupu nowej.
Odłączyłem w tym celu przewody 230 VAC idące do lewego modułu.
Jednak po tym płyta w ogóle nie wstaje.
Widzę, że kontroler przyciskami ma taśmy na prawą płytkę i z prawej do lewej, którą wyłączyłem.
Czy w takim stanie – tj. z odłączonym tym modułem po lewej stronie z 230 VAC – ma szansę to wstać, czy też upaliłem przy okazji całość?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
AI: Czy po odłączeniu lewego modułu pojawiają się jakiekolwiek sygnały na płycie (np. diody, dźwięki, wyświetlacz), czy jest całkowicie martwa?
Po odłączeniu lewego modułu nic się nie pojawia.
AI: Czy sprawdzałeś stan bezpieczników, przewodów oraz czy podczas rozbierania i odłączania modułu nie pojawiły się inne widoczne uszkodzenia?
Jest przepalenie, ale płyta modułu jest odłączona.