Vlipknot napisał: każda strona mi wejdzie, zaróœno dzisiaj jak i za 5-10 lat?
Nikt nigdzie niczego w internecie nie gwarantuje!
Dzisiaj jest, jutro może być o 6:35 zaorane.
I nie ma znaczenia, czy darmowe, czy płatne.
Vlipknot napisał: Duże korporacje jak Google, CloudFlare z czego utrzymują te serwery DNS skoro nie tworzą logóœ i nie mogą nimi handlować mniej lub bardziej?
Akurat Google to największy bandyta, w każdym aspekcie, ze wszystkich.
Jako przykład: za dużo reklam na YouTubie, no to dowalimy ich jeszcze więcej. Mogłeś blokować reklamy, no to zrobimy tak, żeby wszystkie blokery przestały działać. Nie chcesz oglądać reklam po 20 minut, to dowalimy ci reklamy po 30 minut albo za 30 zł wykup konto premium i reklam nie będziesz miał (choć mieli też wtopę, że ludzie wykupili konta premium, zapłacili legalnie a i tak im władowali reklamy 😁 ) – czego człowieku nie rozumiesz 🤣
Pieniądz w Google sam się co robi 😎
Co z tego, że na telefonie Android za darmo, jak bandyckie Google wyciska z ciebie wszelkie twoje dane jak cytrynę, argumentując głupkowato to twoją wygodą.
A reszta: darowizny, płatne oferty, topienie pieniędzy w kosztach, bo za duże przychody, crowdfunding, jakieś uniwersytety...
Oczywiście są też sytuacje, że masz zapewnioną anonimowość, tylko oferent zapomina ci o tym wspomnieć, że wszystkie twoje dane lecą do Ameryki. A to powoduje, że europejskie prawodawstwo na temat prywatności w internecie tam nie obowiązuje i możesz im nagwizdać.
Moja Ukochana Żono Agniesiu (pro memoriam 25 04 1974 - 19 06 2022) Kocham Cię i tęsknię.
Moja Ukochana Siostro Justynko (pro memoriam 25 02 1974 - 16 01 2025) Kocham Cię i tęsknię.