Witam, chciałbym zamontować szyby elektryczne do Seicento 2002 r. Instalacji elektrycznej pod to nie mam w swoim samochodzie i potrzebowałbym pomocy co do montażu.
Wiem, że w zestaw do podłączenia tego musi wchodzić:
- podnośniki z wtyczkami na 2 przewody (to już mam)
- kostki 6-pin do guzików przy radiu x2
- przełącznik taki sam jak do grzania tylnej szyby w skrzynce bezpieczników
- bezpiecznik 25 A w slocie F2
Tylko teraz kwestia, jak dolepić prąd do tych kostek ( +, -, masa) oraz gdzie dorwać te kostki 6-pin, bo nie mogę absolutnie nigdzie tego znaleźć.
AI: Czy masz dostęp do schematu elektrycznego Seicento lub czy byłbyś w stanie go zdobyć? To bardzo ułatwiłoby wskazanie, gdzie najlepiej podłączyć zasilanie (+, -, masa) do nowych kostek.
Tak, mam dostęp do schematu (dokładnie 10.22)
AI: Czy zależy Ci na zastosowaniu oryginalnych kostek i przełączników, czy dopuszczasz użycie zamienników lub uniwersalnych rozwiązań, jeśli nie uda się znaleźć oryginałów?
Tak, dopuszczam takie rozwiązanie.
Wiem, że w zestaw do podłączenia tego musi wchodzić:
- podnośniki z wtyczkami na 2 przewody (to już mam)
- kostki 6-pin do guzików przy radiu x2
- przełącznik taki sam jak do grzania tylnej szyby w skrzynce bezpieczników
- bezpiecznik 25 A w slocie F2
Tylko teraz kwestia, jak dolepić prąd do tych kostek ( +, -, masa) oraz gdzie dorwać te kostki 6-pin, bo nie mogę absolutnie nigdzie tego znaleźć.
AI: Czy masz dostęp do schematu elektrycznego Seicento lub czy byłbyś w stanie go zdobyć? To bardzo ułatwiłoby wskazanie, gdzie najlepiej podłączyć zasilanie (+, -, masa) do nowych kostek.
Tak, mam dostęp do schematu (dokładnie 10.22)
AI: Czy zależy Ci na zastosowaniu oryginalnych kostek i przełączników, czy dopuszczasz użycie zamienników lub uniwersalnych rozwiązań, jeśli nie uda się znaleźć oryginałów?
Tak, dopuszczam takie rozwiązanie.