logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko FSM51330DXDT Jak wymienić zawias w kuchence – brak widocznych śrub i zaczepów

bartekwisnia88 25 Cze 2025 14:00 1086 1
REKLAMA
  • #1 21589112
    bartekwisnia88
    Poziom 1  
    Witam, zabrałem się za wymianę zawiasów w kuchence Beko FSM51330DXDT. Ściągnąłem drzwiczki, ale nie mam pojęcia, jak wyciągnąć zawias z kuchenki?
    Beko FSM51330DXDT Jak wymienić zawias w kuchence – brak widocznych śrub i zaczepów
    Nie widzę żadnego miejsca żeby podważyć czy odkręcić. Ma ktoś jakieś pomysły? W instrukcji obsługi jest wzmianka tylko jak ściągnąć dzwiczki ale o zawiasie nie ma nic.
    AI: Czy próbowałeś już demontować jakieś inne elementy kuchenki (np. boczne lub tylne panele), żeby dostać się do zawiasu?
    Nie próbowałem.
    AI: Jakimi narzędziami dysponujesz i czy jesteś w stanie odkręcić lub podważyć inne części kuchenki, jeśli byłoby to konieczne?
    Śrubokręty.
  • REKLAMA
  • #2 21589116
    meaverick
    Poziom 27  
    Ocena: 243
    Musisz zdjąć bok od kuchenki, z boku masz mocowanie bodaj na 2 lub 3 śruby przechodzą na wskroś. Mocują zawias do boku kuchenki. Pewno lewy zawias nawalił, albo sprężyna pękła.
REKLAMA