logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens CX70 – jak wgrać czysty soft, gry i tapety, jaki kabel i soft USB?

Vortex1987 03 Lip 2025 15:40 294 6
REKLAMA
  • #1 21596646
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 223
    Witam. Postaram taki model Siemens CX70 w ładnym stanie lecz chcę wgrać czysty soft bez śmieci operatora. Proszę o poradę czym wgrać, jaki kabel USB i jaki soft? W menu brak też oryginalnych gier i tapet po resecie. Telefon brandowany z Orange Polska bez simlocka.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21597253
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Najprościej poszukać SWUP'a który jest zarówno programem jak i softem pod dany model, może gdzieś jeszcze uda się znaleźć. Niemniej jednak ostrzegam, że próby wgrania mogą się źle skończyć gdyż Siemensy zawsze były problematyczne softowo a co dopiero po tylu latach.
  • REKLAMA
  • #3 21597267
    Vortex1987
    Poziom 26  
    tino2003 napisał:
    Najprościej poszukać SWUP'a który jest zarówno programem jak i softem pod dany model, może gdzieś jeszcze uda się znaleźć. Niemniej jednak ostrzegam, że próby wgrania mogą się źle skończyć gdyż Siemensy zawsze były problematyczne softowo a co dopiero po tylu latach.

Słyszałem że były trudne w serwisie. Dlatego szukałem oryginalnych motywów i gier żeby je dograć ale też nie znalazłem. Będzie musiał zostać jaki jest.
  • REKLAMA
  • #5 21598108
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Czy istniał dla tego modelu kabel USB żeby wgrać motywu i gry z komputera? To ma tylko podczerwień a aktualnie nie mam nic czy mógłbym przesłać przez irda dane na tego Siemensa.
  • REKLAMA
  • #6 21598385
    marcin7904
    Poziom 28  
    Ocena: 257
    Vortex1987 napisał:
    Czy istniał dla tego modelu kabel USB żeby wgrać motywu i gry z komputera? To ma tylko podczerwień a aktualnie nie mam nic czy mógłbym przesłać przez irda dane na tego Siemensa.

Trzeba było przerobić tylko nie każdy się dało.
    Tu masz opis: https://www.siemensmania.cz/content.php?id=152
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 21599596
    Vortex1987
    Poziom 26  
    tino2003 napisał:

Potrzebne pliki pobrałem z chomika i przesłałem przez port irda z innego telefonu (Sony Ericsson W200i też z irada)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat wgrywania czystego oprogramowania (softu) do telefonu Siemens CX70, brandowanego przez Orange Polska, bez simlocka. Użytkownik poszukiwał metody na usunięcie oprogramowania operatora oraz dodanie oryginalnych gier i tapet, które zniknęły po resecie. Zalecano poszukiwanie programu SWUP, który służy zarówno jako soft, jak i narzędzie do wgrywania, jednak ostrzegano o problematyczności softu Siemens, zwłaszcza po latach. Wskazano stronę siemensmania.cz jako źródło plików i instrukcji. Telefon posiada jedynie port podczerwieni (IrDA), brak natywnego kabla USB do wgrywania motywów i gier, co wymagało przesyłania danych przez IrDA z innego telefonu (np. Sony Ericsson W200i). Wspomniano, że nie każdy model da się przerobić na USB, a przesyłanie plików przez IrDA jest możliwe, choć wymaga odpowiednich plików i urządzeń.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA