Dzień dobry mam problem z amplitunerem Yamaha RX-A820 AVENTAGE. Po podłączeniu do sieci nic się nie świeciło nic nie reagowało. Zdjąłem odbudowę i zobaczyłem że przewód który łączy się z płytką przycisku jest urwany, przylutowałem go na nowo i dioda zaczęła się palić i była reakcja na przycisk. Gdy próbowało się włączyć sprzęt czerwona dioda z stabilnego świecenia przechodziła w mruganie a czasem po kliknięciu było słychać załączający się przekaźnik najprawdopodobniej od głównego transformatora. Po wejściu do trybu serwisowego wyskakuje błąd PS PRT 255H co oznacza że któreś napięcie z zasilacza jest ponad normą. Wszystkie napięcia 1,23V; 1,89V; 2,5V; 5V; 5,5V; 12V; -12V; 2x 47VAC były poprawne (stabilne nie zaniżone nie zawyżone). Zacząłem mierzyć napięcia na wyprowadzeniach układu IC78 który znajduje się na płytce HDMI, który kontroluje i zgłasza nieprawidłowe napięcia, 2 pin PS1_PRT=3,67V ; 1 pin PS2_PRT=1,66V ; 13 pin PS3_PRT=1,9V. Układ to SN74LV4051APWR. Napięcia na tych pinach nie wiem czy są prawidłowe ponieważ nie pasują do niczego. Dla porównania mierząc linię DC_PRT która nie wywołuje zabezpieczenia napięcie tam wynosi 0,6V. Jeżeli ktoś ma pomysł co dalej można sprawdzić lub miał podobny problem proszę o pomoc. Dziękuje