logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić tani TV DAEWOO DTZ-29U3K czy lepiej wybrać inny model?

Artur22 18 Gru 2005 12:41 1908 4
REKLAMA
  • #1 2094373
    Artur22
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Witam

Warto wogole sobie zawracac tym egzemplarzem glowe?? To sa jedne z najtanszych tv 29' - zreszta na lepsze mnie nie stac... widzialem tez w podobnej cenie thomson, manta, telestar... Nie chcialbyl wywalic 900zl i jezdzic co miesiac do serwisu...

pozdrawiam,Artur
  • REKLAMA
  • #2 2094586
    MARKY266
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    Witam!!!

Z mojej praktyki wynika ,że Daewoo nie jest sprzętem awaryjnym,sprzedawałem tą markę wielkokrotnie i z wyjątkiem panoramy 32"" nie ma z tą firmą problemów.

Napewno nie warto kupować za te pieniądze Thomson'a(bo w tej cenie
    Thomson jest beznadziejny-droższe modele jak najbardziej),jeżeli chodzi
    o konretnie ten model Daewoo nie miałem z nim żadnych problemów,a sprzedaliśmy we sklepie kilkadziesiąt sztuk.Reasumując_warto go kupić.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2096031
    Artur22
    Poziom 15  
    Dziekuje za odpowiedz:) ale mam jeszcze pare pytanek: :)

jezeli chodzi o Daewoo: znalazlem pare modeli w podobnej cenie:
    29" DTZ29G2K
    DTZ 29U7K
    ... czym one sie roznia? z opisow zamieszczonych wyglada ze maja te same parametry... czy chodzi tylko o wyglad?

i jeszcze jedno:)
    widzialem TV PANASONIC TX-29PN1P za cene okolo 1000zl i PANASONIC TX-29PM1P cena okolo 1100zl.. pytanie czy warto dolozyc 200zl i kupic panasonic'a ??

z gory dziekuje za nurtujace mnie pytania:))

pozdrawiam,Artur
  • REKLAMA
  • #4 2105123
    SONIAK12
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Witam
    Kupiłem takiego Panasonica TX-29PN1P we wrześniu za cenę 999PLN i jak narazie nie narzekam, także czy polecić - jak na 4 miesięczną eksploatację i to dość intensywną - nie powiem złego słowa.
    Jeszcze niestety nie udało mi sie dostać DTR-ki i nie wiem co w nim w środku siedzi, ale jak dla zwykłego usera nie mam zatrzeżeń za tą cenę.
    Coprawda to tylko 50Hz ale moja subiektywna ocena - mnie sie 100Hz jakoś nie widzą - taki jakiś mydlany, maślany obraz.
    Od strony serwisu jeszcze niewiem jak sie będzie zachowywał
    Ogólnie ujmując - za tę cene polecam jako sprzęt na kilka lat - ja jestem zadowolony
    Pozdrawiam Soniak
  • #5 2105782
    Artur22
    Poziom 15  
    hmmm ja tez wlasnie sie zdecydowalem na PANASONIC'a zeby bylo smieszniej to w sklepie pan powiedzial mi ze model TX29PN1P jest lepszy i ponoc ma inny kineskop , gra lepiej niz model TX29PM1P... zas na necie ktos mi napisal ze model TX29PM1P jest lepszy- z lepszych podzespolow jest robiony... a sam porownalem na stronie panasonic'a oba modele to model TX29PN1P ma filtr grzebieniowy, Układ wyostrzania krawędzi kolorowych obrazu (CTI)
    Układ poprawy ostrości przejścia między fragmentami ciemnymi i jasnymi (LTI)

Układ DQ-DAF ... a w modleu TX29PM1P tego nigdzie nie wyczytalem.... no i cena w anans to 1100zl - w innych sklepach typu rtv-euro,neonet itp. to 1300zl :/ ... szukam jak najtaniej(woj. dolnoslaskie) ...
REKLAMA