logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 307cc 2005 – przednie szyby nie działają z panelu, wymienione BSI i sterownik, co sprawdzić?

wroblewskimarcin100 12 Lip 2025 10:10 153 1
REKLAMA
  • #1 21604484
    wroblewskimarcin100
    Poziom 2  
    Witam, Peugeot 307cc 2005 rok. Mam problem z otwieraniem przednich szyb z panelu sterującego i z przycisku od wszystkich szyb. Raz prawa, raz lewa, albo nieraz obydwie się nie chcą otworzyć. Wymieniłem sterownik drzwi kierowcy, panel sterujący (przyciski), a teraz wymienili mi BSI. I dalej to samo. Czy jest jeszcze jakiś główny przekaźnik tylko od szyb? Dodam jeszcze, że czasami tylna szyba zamyka się po kawałku, ale ona tak działała cały czas, a reszta szyb działała. Gdzie jeszcze szukać przyczyny, bo już ręce rozkładam.
    AI: Sprawdzałeś może wiązki przewodów w drzwiach (szczególnie przy zawiasach) albo masy – czy tam wszystko jest ok, nie ma przetarć albo luźnych złącz?
    Tak, sprawdzili mi wiązki.
    AI: Czy szyby przednie działają z pilota/kluczyka (jeśli masz taką opcję), czy problem jest tylko z panelu w środku auta?
    Nie mam opcji z kluczyka, tylko ze środka auta.
  • REKLAMA
  • #2 21604491
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA