logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DSC PC1832 z modemem LX2NB – jak skonfigurować zdalne sterowanie alarmem przez telefon?

ivr718 21 Lip 2025 15:37 219 5
  • #1 21612756
    ivr718
    Poziom 2  
    Cześć

Kupiłem dom z centralą alarmową DSC PC1832. Dodatkowo jest do niej podpięty modem LX2NB.
    Chciałbym to jakoś odpalić, bym mógł sterować i monitorować alarm przez komórkę bez wymiany alarmu na nowy.
    Czy ma ktoś pomysł, co zrobić? Lokalizacja na południe od Krakowa – może ktoś w okolicy by pomógł?

Dziękuję
  • Pomocny post
    #2 21616970
    bezpiecznykrakow

Poziom 20  
    Ocena: 127
    Potrzebny będzie przewód do programowania EBS GD-PROG.
    Będzie trzeba zaprogramować jedną linię w centrali (o ile masz wolną) jako klucz chwilowy (22) do sterowania załączaniem i wyłączaniem systemu i wyjście w nadajniku jako monostabilne sterowane smsem albo clipem. Powiadomienia możesz zrobić wykorzystując wejścia w nadajniku albo po linii telefonicznej. Oczywiście przy przezbrajaniu na zmianę jedną linią (a nie masz innej opcji przy tym komunikatorze) musisz mieć powiadomienia o uzbrojeniu i rozbrojeniu.
    Konto firmowe:
    BEZPIECZNY KRAKÓW (Creative Dawid Pietrzykowski-Preston)
    al. 29 Listopada 130, Kraków, 31-406 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://bezpiecznykrakow.pl
  • #3 21617245
    ivr718
    Poziom 2  
    >>21616970 Hej, ten moduł już jest podpięty do centrali i kiedyś działał tam z jakimś powiadamianiem, ale teraz się zastanawiam, czy jeśli kupię ten interfejs, to poleci przez darmowe serwery? Bo musi być jakieś proxy? Kupiłem też moduł TMLab Kompakt5 DTMF - w sumie nie sprawdziłem, czy dają proxy.
    Dzięki za hinta.
  • #4 21617847
    bezpiecznykrakow

Poziom 20  
    Ocena: 127
    Ten komunikator ebsa obsługuje tylko sms, clip i transmisję do stacji monitoringu. Jeżeli chciałbyś jakąś apkę itp. to trzeba by kupić inny, fajną opcją jest LX30B-Q30T tego samego producenta, pozwala na podpięcie się do magistrali DSC i lepszą integrację i ma obsługę z aplikacji.
    Konto firmowe:
    BEZPIECZNY KRAKÓW (Creative Dawid Pietrzykowski-Preston)
    al. 29 Listopada 130, Kraków, 31-406 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://bezpiecznykrakow.pl
  • #5 21635275
    ivr718
    Poziom 2  
    hej dzięki a zaprogramowałbyś mi to? Izdebnik.
REKLAMA