logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hyundai i30 1.6 CRDI 2007 – losowe działanie immobilizera, błędy P1693 i P1696, immo off

niespecjalistaamator 21 Lip 2025 16:48 402 0
REKLAMA
  • #1 21612820
    niespecjalistaamator
    Poziom 1  
    Mam problem z immobilizerem w Hyundaiu i30 2007 rocznik 1.6 CRDi. Obecnie działa i nie działa zupełnie losowo, nie da się stwierdzić jakiegoś schematu czy powtarzalności. Dwa kluczyki sprawdzone i sprawne, na obu to samo. Rok temu wymieniłem pętlę przy stacyjce na nową oryginalną, bo faktycznie dawała złe opory i faktycznie jeździłem bez problemu kilka miesięcy, ale problem wrócił i to w znacznie gorszym wydaniu. Pętla nadal sprawna. W komputerze dwa błędy immobilizera P1693 i P1696. Zasadniczo po lekturze na internecie wydaje mi się, że najlepiej zrobić immo off na sterowniku i mieć święty spokój. Czy jest to możliwe i czy jest tu ktoś, kto mógłby zrobić dla mnie wysyłkowo (nie za darmo oczywiście)?

Poniżej model komputera

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    AI: Jaki dokładnie model/typ sterownika silnika (ECU) masz w swoim Hyundaiu? Najlepiej podaj numer/nazwę z tabliczki na sterowniku.
    BOSCH 0 281 014 291
    07-05-14
    39106-2A710
    C0FHCT2EI01U
    AI: Z jakiego regionu/kraju jesteś? To pomoże osobom oferującym usługę immo off ocenić możliwość i koszty wysyłki.
    Sandomierz, Polska

[mod:52457884f3="Felini"]Zabroniona jest dyskusja na tematy omijania lub usuwania "immo" mogącego prowadzić do nielegalnego obejścia zabezpieczeń pojazdów. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
REKLAMA