Dzień dobry. Mam problem z moją mikrofalą (z piekarnikiem do zabudowy) Electrolux EVK8E00Z. Pewnego dnia mikrofalówka przestała grzać potrawy (działała, załączała się, ale nie grzała). Postanowiłem sprawdzić magnetron, kondensator oraz diodę. Z racji, że elementy te miałem pod ręką, sprawne i nowe, postanowiłem je wymienić. Naprawa nie poskutkowała, natomiast zmieniły się objawy – zamiast włączać się i przeprowadzać program bez podgrzania potrawy, zaczęło jej odcinać zasilanie. 2–3 sekundy działa i się wyłącza. Zastanawiam się, czy to może być problem z transformatorem? Na mikrofalówce cały czas wyświetla się taki komunikat (zdjęcie). Proszę o pomoc w diagnozie.
AI: Jaki dokładnie komunikat lub kod błędu pojawia się na wyświetlaczu mikrofalówki? Jeśli to możliwe, proszę przepisać treść lub opisać symbol, który się pojawia.
FV06BF005 CG55BF002
A004
34
AI: Czy sprawdzał Pan transformator wysokiego napięcia lub inne elementy układu zasilania (np. przekaźniki, bezpieczniki)? Jeśli tak, to jakie były wyniki tych testów?
Wymieniłem kondensator, diodę oraz magnetron.
AI: Jaki dokładnie komunikat lub kod błędu pojawia się na wyświetlaczu mikrofalówki? Jeśli to możliwe, proszę przepisać treść lub opisać symbol, który się pojawia.
FV06BF005 CG55BF002
A004
34
AI: Czy sprawdzał Pan transformator wysokiego napięcia lub inne elementy układu zasilania (np. przekaźniki, bezpieczniki)? Jeśli tak, to jakie były wyniki tych testów?
Wymieniłem kondensator, diodę oraz magnetron.