Jestem abonentem tv kablowej. Kabel ktory wchodzi do mojego mieszkania ma na swojej drodze gniazdko gdzie sygnal jest rozdzielany na:
a) kabel prowadzacy do gniazdka TV/FM,
b) kabel prowadzacy do modemu kablowego (internet)
Dodatkowo w gniazdku TV/FM mam rozgaleznik, a od niego sa podlaczone dwa telewizory. W tym momencie jest wszystko OK.
Gdy dodam jeszcze jeden rozgalezniki, czyli na 3 telewizory, wtedy na jednym sa zaklocenia.
Co powinienem zrobic zeby byl dobry odbior na 3 telewizorach i zeby to nie "przeszkadzalo" w polaczeniu internetowym.
Jakis wzmacniacz, splitter rozdzielajacy na 3 TV ? Gdzie go podlaczyc ?
Gdzie lepiej takie rozdzielenie: przed czy za modemem kablowym, a moze to nie ma znaczenia?
Jakie znaczenie ma samo gniazdko?
Czy telewizor musi byc podlaczony za posrednictwem gniazdka, czy moze byc podlaczony z pominieciem gniazdka?
a) kabel prowadzacy do gniazdka TV/FM,
b) kabel prowadzacy do modemu kablowego (internet)
Dodatkowo w gniazdku TV/FM mam rozgaleznik, a od niego sa podlaczone dwa telewizory. W tym momencie jest wszystko OK.
Gdy dodam jeszcze jeden rozgalezniki, czyli na 3 telewizory, wtedy na jednym sa zaklocenia.
Co powinienem zrobic zeby byl dobry odbior na 3 telewizorach i zeby to nie "przeszkadzalo" w polaczeniu internetowym.
Jakis wzmacniacz, splitter rozdzielajacy na 3 TV ? Gdzie go podlaczyc ?
Gdzie lepiej takie rozdzielenie: przed czy za modemem kablowym, a moze to nie ma znaczenia?
Jakie znaczenie ma samo gniazdko?
Czy telewizor musi byc podlaczony za posrednictwem gniazdka, czy moze byc podlaczony z pominieciem gniazdka?
[/img]