logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie głośniki 2.1 z czystym dźwiękiem i głębokim basem zamiast Microlab FC330?

Aneurysm 27 Lip 2025 13:15 552 1
REKLAMA
  • #1 21618272
    Aneurysm
    Poziom 1  
    Cześć wszystkim. Po 9 latach padły mi głośniki Microlab FC330. Posiadały one w sobie coś, co tak długo trzymało mnie z nimi i nie mogłem się z nimi rozstać. Czysty dźwięk, wyraźne brzmienie, łagodny, ale głęboki bas. Chciałbym się zapytać, co polecacie jako alternatywę do właśnie tych głośników? Najlepiej zestaw 2.1. Z góry dzięki
    AI: Jaki masz budżet na nowe głośniki?
    do 500 zł
    AI: Do czego głównie będą używane te głośniki (komputer, TV, konsola, a może coś innego) i w jakim pomieszczeniu będą grały?
    komputer, w tym słuchanie muzyki i granie, w małym pokoju.
  • REKLAMA
  • #2 21711505
    kuba83bb
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Miałem fc-330 jeszcze do niedawna przez kilka dobrych lat i to świetna konstrukcja (nawet w porównaniu z dużo droższymi 2.0 )

Zdarzyła się okazja modecom mc-2150 czyli to samo co microlab fc-530 i za 50zł kupiłem w pełni sprawne z pilotem, 6,5" woofer i 3" satelity z oddzielnym wzmacniaczem, granie w podobnym stylu co fc-330 tylko bas schodzi niżej, po dobrym ustawieniu subwoofera w pokoju grają po prostu świetnie niezależnie czy to muzyka, gry, filmy na ustawieniu stockowym bas/treble=0
    Próbowałem wracać do testowanych i polecanych na internetach 2.0 typu r1280t/r1600tIII/fenda r30bt, ale jednak powracałem zawsze do 2.1.

Może spróbuj naprawić te fc-330? jaki jest objaw uszkodzenia?
    Ewentualnie polowanie na fc-530/mc-2150 lub fc-330/mc-2110 w jakiejś dobrej cenie.
REKLAMA