logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Migające okna i artefakty w aplikacjach na PC Win 11 Pro – Jak naprawić?

wuzetyt 29 Lip 2025 19:23 414 3
REKLAMA
  • #1 21620479
    wuzetyt
    Poziom 1  
    Od 3 dni mam problem z niektórymi aplikacjami, takimi jak Adobe Creative Cloud czy Lunar Client. Migają, gdy je włączam, czyli tak, jakby czasem migały gdzieś np. na rogach jakieś czarne kwadraty czy coś, albo klatki idą do przodu albo do tyłu (nie wiem, jak to opisać, po prostu jak kliknę jakiś przycisk w aplikacji, to się kliknie, potem cofa się z powrotem, a potem znowu wraca do tego klikniętego przycisku). Czasem się okno jakby częściowo buguje, że część okna coś tam się przesuwa, coś miga czy coś, część idzie dalej. Specyfikacja: RTX 3060, Win 11, i5 12 gen. Zaktualizowałem sterowniki karty graficznej, wszystko było cały czas git, ale od 3 dni zaczęło mi się tak bugować, wcześniej było git. Również na Featherze, na cliencie, już uruchomionym Minecraftcie, bo w launcherze jest wszystko działa dobrze. To w uruchomionym Minecraftcie mody, które są na ekranie, na przykład czas grania, jest przezroczysty, ale miga, w sensie, że raz jest ciemniejszy, raz bardziej przezroczysty i tak miga. Co mogę z tym zrobić?

Przykład w załączniku, nie widać tego dobrze ponieważ jak robię screena to się naprawia potem znowu, ale na załączniku można zauważyć że na środku jaśniejsze a dookoła ciemniejsze, być tak nie powinno iż to nie jest oddzielne okno powinno być to samo, i właśnie tak to miga że coś na środku jasne, coś po bokach się rusza itp.
    Załączniki:
    • Migające okna i artefakty w aplikacjach na PC Win 11 Pro – Jak naprawić? Zrzut ekranu 2025-07-29 182705.png (147.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21623136
    Magic_moon
    Poziom 32  
    Ocena: 338
    1. Na początek zaktualizuj programy i system.
    2. Próbowałeś starsze zainstalować starsze wersję sterowników ?
    3. Podmień kartę graficzną na inną i sprawdź czy coś zmieni.
  • REKLAMA
  • #3 21623601
    qrek1
    Poziom 38  
    Ocena: 618
    Na pocieszenie ci napiszę że ponoć więcej osób ma ten problem
  • #4 21627723
    Piter3040
    Poziom 25  
    Ocena: 268
    Może być to problem po ostatniej aktualizacji systemu. Może być problem z kartą graficzną, jej sterownikami lub zasilaniem....
REKLAMA