AI: Czy przed pojawieniem się tych objawów były wykonywane jakieś naprawy, wymiany lub serwis (np. olej, filtry, EGR, układ wydechowy)?
Olej, filtr oleju wymieniony, jak i paliwa i powietrza.
AI: Od jak dawna występują te objawy i czy pojawiły się nagle, czy narastały stopniowo?
Po włączeniu klimatyzacji buczenie delikatnie cichnie, obroty się normują, ale pracuje z widocznym obciążeniem.
Dodano po 11 [godziny] 56 [minuty]:
Ps. Przymierzam się do sprawdzenia ciśnienia sprężania, zalałem świece i zauważyłem że na świecy nr 2 i 3 podczas pracy wydobywały się pęcherzyki powietrza. Walka z 3 świecami mi trochę zajęła ale sprawne i wykręcone i złożone na ceramiczny. Świeca nr 4 niestety była już wystudzona i przy momencie 8,8 nawet nie drgnęła. Zalana olejem i nafta jeszcze dochodzi do siebie. Dodam że w historii serwisowej na 4 cylindrze czyli na tej świecy był wymieniany prawdopodobnie wtryskiwacz ponieważ jego numer do kodowania jest inny jak pozostałych. Olej 0w30 liquid molly dedykowany filtr paliwa oleju wymieniony. Po nagrzaniu głośniej pracuje i najgorzej denerwuje to buczenie w kabinie w okolicach deski roździelczej. Umówiony jestem na rozrząd jeszcze. a to logi podczas falowania