logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WVC800W mikroinwerter – czy przesłane pliki od sprzedawcy to certyfikat NC RfG?

maniolx 31 Lip 2025 01:10 333 2
REKLAMA
  • #1 21621788
    maniolx
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Witam. Jak zwykle najpierw kupiłem, a potem czytałem i teraz jest problem. Zakupiłem mikroinwerter na znanej, nie polskiej platformie i dopiero poczytałem, jakie warunki muszę spełnić, podłączając do sieci, a właściwie zmieniając licznik na dwukierunkowy. Instalację już wykonałem i pracuje bardzo dobrze. Muszę jedynie mikroinwerter tak skonfigurować, aby przesyłał mniej energii niż pobieram z sieci. Zakupiłem model WVC800 W. (Zdjęcie poniżej)

Srebrny mikroinwerter Jesudom 800W z kablami i opisem parametrów technicznych.

Niestety nie mogłem nigdzie doszukać się certyfikatu NC RfG, więc napisałem do Chińczyka, czy może mi przesłać ów certyfikat. W odpowiedzi dostałem 3 pliki (zamieściłem w załączniku). Może ktoś podpowiedzieć, czy te pliki do czegoś się przydadzą, czy to nic wartościowego.
    Załączniki:
    • 800W RCT2022111401-01C CE-RED.pdf (336.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • RCT2022111401-01R CE-RED EN 62479.pdf (363.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • VDE证书.pdf (10.5 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21621882
    JBrv
    Poziom 4  
    Ocena: 6
    Załączam najnowszy wykaz certyfikowanych urządzeń, dla których została potwierdzona zgodność z wymogami NC RfG. Nie znalazłem na niej Twojego urządzenia, ale może Tobie się uda.

Lista dostępna jest na stronie PTPiREE.
    Załączniki:
    • 2025-07-28-Wykaz-urzadzen_1.3.pdf (132.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 21622293
    maniolx
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Anonimnr1 napisał:
    Załączam najnowszy wykaz certyfikowanych urządzeń, dla których została potwierdzona zgodność z wymogami NC RfG. Nie znalazłem na niej twojego urządzenia, ale może tobie się uda.

Lista dostępna jest na stronie PTPiREE.

Dzięki za próbę pomocy ale chyba nie przeczytałeś mojego posta, a przynajmniej nie do końca . Ten dokument co załączyłeś to już dawno przeszukałem i to w pierwszej kolejności .
REKLAMA