Hej grupowicze,
Czy znalazłby się jakiś ekspert, który pomoże mi w wypełnieniu wniosku o zgłoszenie magazynu energii?
Nie mam czasu na poprawki zgłoszenia, dlatego nie chcę sam ryzykować i strzelać.
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Gwarantuję, że się odwdzięczę :)
Moc przyłączeniowa 14 kW
Instalacja fotowoltaiczna 9,99 kW na południe
Falownik FoxESS H3-12.0-E
Magazyn energii FoxESS EP5
Licznik DTSU666
Parametry magazynu załączam do posta.
Rubryki, jakie muszę wypełnić, to:
1 - Moc znamionowa (kW)
2 - Pojemność znamionowa (kW)
3 - Moc maksymalna rozładowania ME (kW)
4 - Moc maksymalna ładowania ME (kW)
5 - Sprawność ME (%)
6 - Sprawność jednokrotnego cyklu magazynowania energii (%)
7 - Minimalny stopień naładowania (%)
8 - Maksymalny stopień naładowania (%)
9 - Znamionowy współczynnik mocy cos
10 - Maksymalna moc, która może być odbierana z sieci (kW)
11 - Maksymalna moc, która może być oddawana do sieci (kW)
12 - Planowana maksymalna roczna ilość energii elektrycznej odbieranej z sieci (MWh)
13 - Planowana maksymalna roczna ilość energii elektrycznej oddawanej do sieci (MWh)
14 - Stopień skompensowania mocy biernej dla en. elektr. odbieranej z sieci tg związanej z odbiorem energii elektrycznej czynnej potrzeb własnych
15 - Dopuszczalna liczba cykli instalacji magazynowania energii elektrycznej w danej jednostce czasu (ilość/dzień)
16 - Przewidywany czas eksploatacji magazynu energii
17 - Wartość planowanego zapotrzebowania energii elektrycznej na potrzeby własne ME (MWh)
18 - Wartość planowanego zapotrzebowania na moc potrzeb własnych ME (kW)
AI: Czy możesz wrzucić tutaj parametry techniczne magazynu FoxESS EP5 (np. kartę katalogową lub zdjęcie tabliczki znamionowej), bo nie widzę ich w poście, a są kluczowe do wypełnienia większości rubryk?
Załączniki w poście
AI: Do którego operatora sieci (OSD) składasz ten wniosek? Czasem są drobne różnice w wymaganiach, więc to może być istotne.
PGE Dystrybucja
Czy znalazłby się jakiś ekspert, który pomoże mi w wypełnieniu wniosku o zgłoszenie magazynu energii?
Nie mam czasu na poprawki zgłoszenia, dlatego nie chcę sam ryzykować i strzelać.
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Gwarantuję, że się odwdzięczę :)
Moc przyłączeniowa 14 kW
Instalacja fotowoltaiczna 9,99 kW na południe
Falownik FoxESS H3-12.0-E
Magazyn energii FoxESS EP5
Licznik DTSU666
Parametry magazynu załączam do posta.
Rubryki, jakie muszę wypełnić, to:
1 - Moc znamionowa (kW)
2 - Pojemność znamionowa (kW)
3 - Moc maksymalna rozładowania ME (kW)
4 - Moc maksymalna ładowania ME (kW)
5 - Sprawność ME (%)
6 - Sprawność jednokrotnego cyklu magazynowania energii (%)
7 - Minimalny stopień naładowania (%)
8 - Maksymalny stopień naładowania (%)
9 - Znamionowy współczynnik mocy cos
10 - Maksymalna moc, która może być odbierana z sieci (kW)
11 - Maksymalna moc, która może być oddawana do sieci (kW)
12 - Planowana maksymalna roczna ilość energii elektrycznej odbieranej z sieci (MWh)
13 - Planowana maksymalna roczna ilość energii elektrycznej oddawanej do sieci (MWh)
14 - Stopień skompensowania mocy biernej dla en. elektr. odbieranej z sieci tg związanej z odbiorem energii elektrycznej czynnej potrzeb własnych
15 - Dopuszczalna liczba cykli instalacji magazynowania energii elektrycznej w danej jednostce czasu (ilość/dzień)
16 - Przewidywany czas eksploatacji magazynu energii
17 - Wartość planowanego zapotrzebowania energii elektrycznej na potrzeby własne ME (MWh)
18 - Wartość planowanego zapotrzebowania na moc potrzeb własnych ME (kW)
AI: Czy możesz wrzucić tutaj parametry techniczne magazynu FoxESS EP5 (np. kartę katalogową lub zdjęcie tabliczki znamionowej), bo nie widzę ich w poście, a są kluczowe do wypełnienia większości rubryk?
Załączniki w poście
AI: Do którego operatora sieci (OSD) składasz ten wniosek? Czasem są drobne różnice w wymaganiach, więc to może być istotne.
PGE Dystrybucja