Witam wszystkich. Od 1 sierpnia moja poczta na onet.pl przestała wysyłać e-maile z urządzeń Ricoh na porcie 25. Wcześniej przestała wysyłać z portu 587 i 465.
Jest jakaś rada. Certyfikat SSL/TLS w kopiarce pisze, że jest zainstalowany i ważny do 2028.
AI: Jaki to dokładnie model Ricoh?
Ricoh MP C3004
AI: Jaki błąd pokazuje kopiarka przy próbie wysłania maila? Możesz podać treść komunikatu lub kod błędu?
Błąd nadawania.
Aby potwierdzić rezultat, naciśnij (Stan skanów.plików)
Dodano po 1 [godziny] 43 [minuty]:
Port 25 opanowałem. okozało się, że onet zablokował mi skrzynkę i wymógł zmiane hasła. ale dalej nie mogę skanować z portu 587 i 465
Dodano po 46 [minuty]:
>>21625511 Odkryłem jeszcze, ż dostawca internetu potrafi blokować port 25. np. Orange to robi
Jest jakaś rada. Certyfikat SSL/TLS w kopiarce pisze, że jest zainstalowany i ważny do 2028.
AI: Jaki to dokładnie model Ricoh?
Ricoh MP C3004
AI: Jaki błąd pokazuje kopiarka przy próbie wysłania maila? Możesz podać treść komunikatu lub kod błędu?
Błąd nadawania.
Aby potwierdzić rezultat, naciśnij (Stan skanów.plików)
Dodano po 1 [godziny] 43 [minuty]:
Port 25 opanowałem. okozało się, że onet zablokował mi skrzynkę i wymógł zmiane hasła. ale dalej nie mogę skanować z portu 587 i 465
Dodano po 46 [minuty]:
>>21625511 Odkryłem jeszcze, ż dostawca internetu potrafi blokować port 25. np. Orange to robi