logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konica Minolta Bizhub 284e – jak wejść w kody serwisowe (tryb serwisowy, tylne drzwi)?

woltexkserokopiarki 05 Sie 2025 10:39 612 4
REKLAMA
  • #1 21626388
    woltexkserokopiarki
    Poziom 2  
    Konica bizhub 284e Nie mogę wejść w kody serwisowe stop 00 stop 01.
    Gdzieś słyszałem, że jest inna procedura awaryjna wejścia w kody nazwana tylnymi drzwiami. Może ktoś wie o tej procedurze. Bez tego maszyna idzie na złom, a jest całkiem fajna 65 tys. przebiegu z nowym bębnem 5 tys. przebiegu
    AI: Czy przy próbie wejścia w tryb serwisowy (stop 00, stop 01) pojawia się jakiś komunikat na ekranie albo jakaś reakcja maszyny, czy po prostu nic się nie dzieje?
    Nic się nie pojawia, po prostu maszyna ignoruje wprowadzony klucz do kodów serwisu
    AI: Masz dostęp do konta administratora albo znasz hasło serwisowe, czy może to też jest zablokowane?
    mam tylko komunikat o wprowadzeniu numeru seryjnego maszyny, aby to zrobić muszę wejść w kody serwisowe
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21626398
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 829
    Wejdź przez tryb Trouble Reset. Wywołaj go a następnie wpisz stop 00 stop 01. Będziesz musiał podać wtedy hasło serwisowe. Jeżeli jest zmienione to pozostaje Ci jedynie Reset Tool.

C.

p.s. a wybrałeś najpierw liczniki a później stop 00 stop 01 ?
  • REKLAMA
  • #3 21633683
    woltexkserokopiarki
    Poziom 2  
    copyman napisał:
    Wejdź przez tryb Trouble Reset. Wywołaj go a następnie wpisz stop 00 stop 01. Będziesz musiał podać wtedy hasło serwisowe. Jeżeli jest zmienione to pozostaje Ci jedynie Reset Tool.

W ten sposób wszedłem w kody serwisowe i udało mi się wpisać nr seryjne.
    Ale mam teraz komunikat:

TPM chip has been changed.
    Initialize TPM setting.

Zrobiłem inicjacje ->System 1 -> Initialization -> Clear All Data

Nic to nie dało
    wręcz zaszkodziło bo teraz po wejściu w tryb serwisowy po minucie blokuje mi się ekran i już nic nie można zrobić
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21634097
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 829
    A nie rozładowała się przypadkiem bateria na płycie głównej od podtrzymania pamięci ? Po jej wymianie jedynie reset tool i firmware. Potem procedura pierwszego uruchomienia bo w większości przypadków licznik wskazuje już zero.

C.
  • #5 21640408
    woltexkserokopiarki
    Poziom 2  
    Bateria ma 3,1 V. Powinna działać
    Czy
    reset tool znajdę gdzieś w necie i firmware do tej maszyny?
    Mam taką z odzysku, ale w języku angielskim
    Jak wgrać język polski do tej maszyny

Dodano po 4 [minuty]:

Czy chodzi o program reset tool czy o takie urządzenie?
    https://pl.aliexpress.com/i/1005004147013580.html?gatewayAdapt=glo2pol
REKLAMA