logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens EQ500 – zaparzacz nie wychodzi mimo podniesienia czerwonej dźwigni

anettatarkowska 04 Sie 2025 14:58 1782 4
REKLAMA
  • #1 21625721
    anettatarkowska
    Poziom 1  
    EQ500 nie da się wyjąć zaparzacza. Mam problem z wyjęciem zaparzacza do czyszczenia. Pomimo uniesienia tej czerwonej wajchy, zaparzacz nie wychodzi. Co mam zrobić? Nie chcę na siłę ciągnąć, bo się boję, że coś ulamię.
    AI: Czy próbujesz wyjąć zaparzacz, gdy ekspres jest włączony, wyłączony czy odłączony od prądu?
    Wyłączony.
    AI: Czy wcześniej udawało Ci się już wyjmować zaparzacz, czy to pierwsza próba i czy był ostatnio czyszczony?
    Wcześniej udawało się wyjąć.
  • REKLAMA
  • #2 21626966
    zbyszekm
    Poziom 15  
    Ocena: 75
    Przestawiony mechanizm standardowy defect, ekspres do rozebrania i ustawienia mechanizmu robota z ustawieniem niezbyt skomplikowana, problem i tak powróci po jakimś czasie, niestety taka konstrukcja.
  • REKLAMA
  • #3 21627104
    techlock
    Poziom 33  
    Ocena: 494
    Sprawdź czy zaparzacz jest w dolnej krańcowej pozycji, prawdopodobnie nie, dlatego jest problem z wyjęciem. Następny etap sprawdź mechanizm windy zaparzacza, spróbuj ręcznie sprowadzić zaparzacz do dolnej pozycji.
  • REKLAMA
  • #4 21627832
    zbyszekm
    Poziom 15  
    Ocena: 75
    @techlock fotki które umieściłeś to mechanizm Delonghi ,EQ500 to taki dziwny jak dla mnie wynalazek Siemensa mechanizm rozbierany od góry i ustawiany jak rozrząd w samochodzie rozkładasz na kawałki wkładasz w otwór pręt blokady nie pamiętam chyba fi 3 i kolejno składasz
  • #5 21628001
    techlock
    Poziom 33  
    Ocena: 494
    Faktycznie, poprawiłem post.
REKLAMA