Witam, ponieważ nie jestem fachowcem w sprawach elektroniki, proszę o wyrozumiałość. SONY ICF SW-77 nadal problem po wymianie wszystkich kondensatorów - jedynie szumi. Baterie nie wylały wcześniej - komora czysta. Ścieżki zostały pobieżnie sprawdzone. Pytanie: gdzie szukać rozwiązania, czy już sobie odpuścić. Kondensatory wymieniał punkt napraw, specjalizujący się w naprawie komputerów. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
AI: Czy radio działało poprawnie przed wymianą kondensatorów, czy problem z brakiem odbioru pojawił się dopiero po tej naprawie?
Nie, była cisza i w takim stanie je kupiłem.
AI: Czy próbował Pan odbierać sygnał na różnych zakresach fal (FM, AM, SW) i czy na którymkolwiek z nich pojawia się jakikolwiek odbiór, czy wszędzie jest tylko szum?
Na wszystkich zakresach jedynie szumi.
AI: Czy radio działało poprawnie przed wymianą kondensatorów, czy problem z brakiem odbioru pojawił się dopiero po tej naprawie?
Nie, była cisza i w takim stanie je kupiłem.
AI: Czy próbował Pan odbierać sygnał na różnych zakresach fal (FM, AM, SW) i czy na którymkolwiek z nich pojawia się jakikolwiek odbiór, czy wszędzie jest tylko szum?
Na wszystkich zakresach jedynie szumi.