logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Seat Cordoba 2002 – zamek drzwi kierowcy nie zamyka się z kluczyka, otwiera się

trololodani 06 Sie 2025 02:16 273 5
REKLAMA
  • #1 21627068
    trololodani
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Seat Cordoba 2002 - problem z zamkiem

Witam, pojawił się dziś u mnie taki problem, mianowicie:
    Z kluczyka włożonego do drzwi kierowcy (nigdzie indziej nie mam wejścia w drzwiach na kluczyk, oraz pilot nie działa od kupna) mogę tylko otworzyć auto, ale nie mogę zamknąć – jest brak reakcji na przekręcenie kluczyka w prawo.
    Natomiast jeżeli siedzę w aucie i wcisnę przycisk na panelu kierowcy od zamykania zamka, to wszystkie drzwi się zamykają, a drzwi kierowcy lekko rygiel idzie w dół, ale nadal są otwarte. Czy to wina zamka, czy jakiś moduł komfortu?
  • REKLAMA
  • #2 21627074
    ALIBABA I
    Poziom 33  
    Ocena: 532
    trololodani napisał:
    to wszystkie drzwi się zamykają a drzwi kierowcy lekko rygiel idzie w dół ale nadal są otwarte, czy to wina zamka czy jakiś moduł komfortu?
    To ewidentnie wygląda na zamek od kierowcy musisz go wymontować i oczyścić .
  • REKLAMA
  • #3 21629318
    trololodani
    Poziom 2  
    >>21627074 Zamek wymieniony, błąd nie ustalony, nadal nie da się zamknąć całego auta.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21629711
    ALIBABA I
    Poziom 33  
    Ocena: 532
    trololodani napisał:
    błąd nie ustalony

Hm , pominę ciutkę wpis ale ,
    trololodani napisał:
    a drzwi kierowcy lekko rygiel idzie w dół, ale nadal są otwarte
    A jaką masz pewność że zamek jest sprawny nawet ten podmieniony . No niestety identyczna sytuacja Opelek i ten jeden od kierowcy nie rygluje do końca jedzie na pół i po chwili zamki odskakują temat na póżniej bo z kluczyka zamyka . sugerował bym założyć nówkę .tych dzrzwi
    Zarygluj ten zamek śrubokrętem przy otwartych drzwiach jaki będzie efekt.
  • REKLAMA
  • #5 21630448
    trololodani
    Poziom 2  
    >>21629711 Problemem okazała się uszkodzona łopatka we wkładce zamka. Zmieniłem i wszystko wróciło do normy, a nawet lepiej — zamek chodzi. Dzięki wielkie za starania
  • #6 21630449
    trololodani
    Poziom 2  
    tak jak powyżej
REKLAMA