logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux EEG68600W – zmywarka nie łączy się z WiFi

justynatinka6 06 Sie 2025 12:20 684 4
REKLAMA
  • #1 21627333
    justynatinka6
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem ze zmywarką Electrolux EEG68600W, a konkretnie z połączeniem z aplikacją i WiFi.
    Apka na telefonie Electrolux (czy to iOS, czy Android) wypluwa błąd, że nie można się połączyć z siecią WiFi i każe resetować sieć w urządzeniu i zacząć łączenie od początku. Tu jednak resetowanie nie działa, bo to wygląda tak, jakby żadne ustawienia nie były zapisane. Kiedy pojawiły się konkretne błędy, wezwałam serwis i został wymieniony moduł WiFi. Serwisant miał swój router i wszystko się połączyło, jak należy, niestety przełączając się na nasz, brak komunikacji. Nasz router TP-Link Archer A6 ma pasmo 2,4 GHz, czyli takie, jak trzeba (oprócz tego 5G), i wszystkie sprzęty udało się podłączyć bez żadnych problemów, tylko jest problem ze zmywarką. Czy ktoś się spotkał z podobną sytuacją i co ewentualnie można by poprzestawiać, żeby WiFi połączyło się z urządzeniem?
  • REKLAMA
  • #2 21627345
    sigwa18
    Poziom 43  
    Ocena: 3335
    Jakie masz Wifi 2,4 GHz czy 5GHz? Na jakim kanale masz sieć 2,4 GHz? Często urządzenia mają problem z połączeniem na kanałach 13 i wyższych. Jak z siłą sygnału przy zmywarce?

PS Po co ci Wifi w zmywarce?
  • REKLAMA
  • #3 21627359
    justynatinka6
    Poziom 2  
    Mamy światłowód i jest pasmo 5 GHz i 2,4 GHz. Z tego, co widzę, 2,4 GHz działa na kanale 3, siła sygnału 40 dBm — aż tak się nie znam, w każdym razie router jest gdzieś 2 m od zmywarki, w tym samym pomieszczeniu.

Po co mi Wi-Fi w zmywarce? Skoro jest taka funkcjonalność i za to zapłaciłam, to chciałabym, żeby to działało 😁
  • REKLAMA
  • #4 21627367
    sigwa18
    Poziom 43  
    Ocena: 3335
    Z tego co pamiętam to przy konfiguracji z telefonu ważne by telefon był podłączony do sieci Wifi 2,4 GHz tej którą będzie używać zmywarka przed konfiguracją.
  • #5 21727580
    bartoszrozanski
    Poziom 1  
    >>21627333 Miałem to samo. Zaradziłem w ten sposób: na routerze zostawiłem tylko pasmo 2,4 GHz i ustawiłem na sztywno kanał 4. Następnie włączyłem interfejs Wi‑Fi w zmywarce (w instrukcji jest informacja, jak to zrobić — 2 klawisze trzeba przytrzymać 3 sekundy) i wtedy, za pomocą apki Electrolux, telefon bez problemu znalazł interfejs w zmywarce i podłączył urządzenie do sieci lokalnej po podaniu hasła do sieci Wi‑Fi.
REKLAMA