Cześć wszystkim. Walczę z tematem źle zrobionej instalacji wodnej. W łazience spartaczyli mi instalację wodną. Zrobili ją na podłogówce. Najprawdopodobniej przegrzali rurki. Mam taki objaw: na wyjściu ciepłej wody pod prysznicem ciśnienie jest niższe, a na wyjściu zimnej z umywalki praktycznie zerowe. Był hydraulik, żeby na szybko sprawdzić. Zrobił przedmuchiwanie kompresorem na zimnej, jakby coś ewentualnie dostało się do rurki. Nie pomogło. Próbowałem cienkiej spiralki — na tyle, na ile mogła dotrzeć do kolanek, ale to wiecie... rurka 1/2 cala, więc metoda na cud 😀.
Mam zdjęcie. Wiem, jak idą rurki.
Pytanie jest takie: czy istnieje metoda namierzenia punktu problemu bez kucia ścian i szukania po kawałku? Endoskopowej kamery o tak małej końcówce nie znalazłem. Czytałem coś o ultradźwiękach, ale nie wiem, jakby to miało pomóc. Macie jakieś metody na tego typu przypadłość? Będę wdzięczny za pomoc, bo wydałem już w ch... hajsu na wykończenie i jeszcze to. Dodam, że ekipy nie mam jak pociągnąć do odpowiedzialności.
Zdjęcia poglądowo.
Mam zdjęcie. Wiem, jak idą rurki.
Pytanie jest takie: czy istnieje metoda namierzenia punktu problemu bez kucia ścian i szukania po kawałku? Endoskopowej kamery o tak małej końcówce nie znalazłem. Czytałem coś o ultradźwiękach, ale nie wiem, jakby to miało pomóc. Macie jakieś metody na tego typu przypadłość? Będę wdzięczny za pomoc, bo wydałem już w ch... hajsu na wykończenie i jeszcze to. Dodam, że ekipy nie mam jak pociągnąć do odpowiedzialności.
Zdjęcia poglądowo.