logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Instrukcja serwisowa do magnetofonu kasetowego KENWOOD X-91 – gdzie znaleźć?

krzysztofkisiel52 10 Sie 2025 23:56 366 7
REKLAMA
  • #1 21631575
    krzysztofkisiel52
    Poziom 2  
    Szukam instrukcji serwisowej magnetofonu kasetowego KENWOOD X-91.
    Wiadomość proszę wysłać na mój e-mail:
    cyferka(_at_)wp.pl
    Dziękuję i pozdrawiam
    K2
    AI: Czy zależy Ci na instrukcji serwisowej w konkretnym języku (np. polskim, angielskim), czy dowolna wersja będzie odpowiednia?
    Każda wersja językowa jest dobra.
    AI: Czy potrzebujesz pełnej instrukcji serwisowej, czy wystarczy np. sam schemat elektryczny lub konkretna część dokumentacji?
    Potrzebuję całej instrukcji: mechanika, elektryka oraz spis części.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21632991
    Grzegorz Markowski
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 751
    hajp napisał:
    https://www.manualslib.com/download/3396357/Kenwood-Kmd-X91.html. Sprawdź, czy to ta.

Nie. KMD-X91 to radioodtwarzacz samochodowy,

Strona z instrukcji serwisowej Kenwood KMD-X91/PS970R z rysunkami paneli przednich

a magnetofon X-91 jest częścią zestawu wieżowego M-91.

Por. https://hifi-wiki.com/index.php/Kenwood_M-91
  • #4 21633060
    beatom
    Poziom 38  
    Ocena: 864
    $20 na E-bay.
  • #5 21633339
    krzysztofkisiel52
    Poziom 2  
    Dziękuję...
    Może niewyraźnie napisałem, czego szukam.
    Poszukuję serwisówki od podwójnego magnetofonu kasetowego KENWOOD X-91.
    To jest część Midi-wieży (33 cm) M-91.

KMD-X91 absolutnie nie pasuje.
    Pozdrawiam,
    K2
    Załączniki:
    • Instrukcja serwisowa do magnetofonu kasetowego KENWOOD X-91 – gdzie znaleźć? Kenwood_M-91-Prospekt-1988.jpg (1.27 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Instrukcja serwisowa do magnetofonu kasetowego KENWOOD X-91 – gdzie znaleźć? kenwood_x-91_double_cassette_deck.jpg (80.2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 21633342
    krzysztofkisiel52
    Poziom 2  
    >>21633060

Kochany... ja szukam serwisówki w formacie PDF. 20 dolarów za starą instrukcję i drugie 20 dolarów za przesyłkę — to nie na moją kieszeń. Nie wspomnę już o czekaniu na przesyłkę.
    Pozdrawiam i dzięki za wiadomość.
    K2
  • REKLAMA
  • #8 21646156
    krzysztofkisiel52
    Poziom 2  
    Problemu nie rozwiązałem.
    Bez instrukcji serwisowej do KENWOOD X-91 nie naprawię magnetofonu. Mechanizm A nie działa. Potrzebuję zrobić zamówienie zużytych części, a bez serwisówki nie da się.

Drugi problem to zjustowanie mechaniki odtwarzacza CD. Również KENWOOD DP-710. I do tego potrzebuję instrukcji serwisowej.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano instrukcji serwisowej w formacie PDF do podwójnego magnetofonu kasetowego KENWOOD X-91, który jest częścią zestawu wieżowego M-91. Wskazano, że dostępne linki dotyczą innych urządzeń, np. KMD-X91 – radioodtwarzacza samochodowego, co nie odpowiadało poszukiwanemu modelowi. Propozycje zakupu instrukcji na eBay za około 20 dolarów oraz na stronie servicemanuals.net za 17 dolarów w formacie PDF zostały odrzucone ze względu na koszty i czas oczekiwania. Brak dostępu do pełnej serwisówki uniemożliwia naprawę mechanizmu A magnetofonu oraz zamówienie części zamiennych. Dodatkowo zgłoszono potrzebę instrukcji serwisowej do odtwarzacza CD KENWOOD DP-710 w celu wyregulowania mechaniki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA