Witam, jestem tu nowa, bo szukam pomocy. Jak podłączyć do rolety sterownik Meross MRS100, jeśli w puszce po starym włączniku jest tylko kabel od silnika? Połączyłam już dwa takie sterowniki w pokojach, ale tam były w puszkach po dwa przewody. Wszystko śmiga jak trzeba, a w kuchni mam problem. Myślę, że tu prąd pociągnięty jest z lampy z sufitu do rolety. Czy da radę zainstalować tu sterownik? I jak? Zrobiłam tak, ale nie działa 
AI: Jakie dokładnie przewody masz w puszce w kuchni? Ile jest żył, jakie mają kolory i czy wiesz, który to faza, neutralny, a który ochronny?
3 żyły: brązowy - faza, zielono-żółty - góra, niebieski - dół
AI: Czy masz możliwość zajrzenia do puszki od lampy sufitowej albo poprowadzenia dodatkowego przewodu do puszki rolety, jeśli okaże się to konieczne?
Jeśli trzeba, to zdemontuję lampę i sprawdzę. Co do poprowadzenia nowego przewodu, to obok jest gniazdko, czyli dam radę
AI: Jakie dokładnie przewody masz w puszce w kuchni? Ile jest żył, jakie mają kolory i czy wiesz, który to faza, neutralny, a który ochronny?
3 żyły: brązowy - faza, zielono-żółty - góra, niebieski - dół
AI: Czy masz możliwość zajrzenia do puszki od lampy sufitowej albo poprowadzenia dodatkowego przewodu do puszki rolety, jeśli okaże się to konieczne?
Jeśli trzeba, to zdemontuję lampę i sprawdzę. Co do poprowadzenia nowego przewodu, to obok jest gniazdko, czyli dam radę