logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen C4 Picasso 1.6 HDI 2009 – brak komunikacji z modułem parkowania, opis pinów

giera2 12 Sie 2025 14:41 426 1
REKLAMA
  • #1 21633069
    giera2
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Witam a moim Citroenie C4 picasso z 2009r 1.6 hdi nie działają od zakupu czujniki parkowania, zero reakcji, diagbox nie widzi modułu pakowania, czujniki sprawdzone są ok, zakupiłem drugi moduł to samo.
    Może mi ktoś podać opis na którym pinie we wtyczce co powinno być , podejrzewam że przewód jest trzaśnięty chyba że mam pecha i drugi moduł też jest uwalony, bezpiecznik jest ok
    Załączniki:
    • Citroen C4 Picasso 1.6 HDI 2009 – brak komunikacji z modułem parkowania, opis pinów c4 czujniki (2).jpg (4.13 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Citroen C4 Picasso 1.6 HDI 2009 – brak komunikacji z modułem parkowania, opis pinów c4 czujniki (1).jpg (329.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21634189
    artur.heise
    Poziom 33  
    Ocena: 587
    giera2 napisał:
    Witam a moim Citroenie C4 picasso z 2009r 1.6 hdi nie działają od zakupu czujniki parkowania, zero reakcji, diagbox nie widzi modułu pakowania, czujniki sprawdzone są ok, zakupiłem drugi moduł to samo.
    Może mi ktoś podać opis na którym pinie we wtyczce co powinno być , podejrzewam że przewód jest trzaśnięty chyba że mam pecha i drugi moduł też jest uwalony, bezpiecznik jest ok

Zielone - masa
    czerwone - zasilanie
    żółte - CAN

Schemat połączeń z zaznaczonymi masami (zielone), zasilaniem (czerwone) i CAN (żółte)
    Załączniki:
    • C4 PICASSO - dziedzina wspomaganie prowadzenia funkcja wspomaganie parkowania (OPR 11809).pdf (2.62 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA