Witam
Niszczarka PEACH PS500-70.
Po rekonstrukcji wypalonej ścieżki oraz wymianie uszkodzonej diody.
Miga dioda POWER — brak reakcji na cokolwiek; zachowuje się, jakby włącznik kosza był niezałączony (sprawdzony, jest ok).
Diody na wejściu papieru sprawdzone.
Napięcie zmienne dochodzi do przekaźnika podającego na mostek Graetza, ale nie jest przekazywane, ponieważ przekaźnik nie otrzymuje napięcia na cewkę.
Podałem napięcie 5 V na bazę tranzystora zasilającego w.w. cewkę i niszczarka rusza na chwilę po każdym uruchomieniu.
I tu moja prośba do bardziej kumatych.
Dlaczego układ CMS69P02D nie podaje napięć na tranzystory załączające przekaźniki? Powinno być 5 V na pinach 16, 17.
Załączam zdjęcia płyty oraz datasheet układu — niestety w nieczytelnym języku.
Z góry dziękuję za każdą sugestię.
Niszczarka PEACH PS500-70.
Po rekonstrukcji wypalonej ścieżki oraz wymianie uszkodzonej diody.
Miga dioda POWER — brak reakcji na cokolwiek; zachowuje się, jakby włącznik kosza był niezałączony (sprawdzony, jest ok).
Diody na wejściu papieru sprawdzone.
Napięcie zmienne dochodzi do przekaźnika podającego na mostek Graetza, ale nie jest przekazywane, ponieważ przekaźnik nie otrzymuje napięcia na cewkę.
Podałem napięcie 5 V na bazę tranzystora zasilającego w.w. cewkę i niszczarka rusza na chwilę po każdym uruchomieniu.
I tu moja prośba do bardziej kumatych.
Dlaczego układ CMS69P02D nie podaje napięć na tranzystory załączające przekaźniki? Powinno być 5 V na pinach 16, 17.
Załączam zdjęcia płyty oraz datasheet układu — niestety w nieczytelnym języku.
Z góry dziękuję za każdą sugestię.