logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Peach ps500-60 niszczarka - Włącza się jednak nie wciąga kartek i nie niszczy

dopamin 20 Wrz 2018 13:04 1704 8
REKLAMA
  • #1 17450553
    dopamin
    Poziom 10  
    Mam pytanie odnośnie niszczarki Peach ps500-60. Początkowo po włączeniu świeciła się kontrolka niebieska przy Bon Full/Overheat > oczyściłam ją z resztek poniszczonego papieru, opróżniłam kosz (chociaż była tam może 1/4) , po ponownym podłączeniu do prądu nie świeci się żadna kontrolka. Tak jakby w ogóle nie czerpała prądu. Co może być nie tak?

EDIT:
    Po dołożeniu tego plastikowego pojemnik ruszyło, jednak nie niszczy kartek.
    Po włożeniu kartki/kartek niezależnie czy bezpośrednio czy przez podajnik zaczyna "pracować" - wydaje odgłosy, ale kartki nie są wciągane i niszczone. Tak samo po włożeniu czegokolwiek do przegrody na CD.
  • REKLAMA
  • #3 17450608
    dopamin
    Poziom 10  
    Dziękuję - po dołożeniu tego plastikowego pojemnik ruszyło, jednak nie niszczy kartek.
    Po włożeniu kartki/kartek niezależnie czy bezpośrednio czy przez podajnik zaczyna "pracować" - wydaje odgłosy, ale kartki nie są wciągane i niszczone. Tak samo po włożeniu czegokolwiek do przegrody na CD.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17450627
    dopamin
    Poziom 10  
    Nie kręcą się :(
  • REKLAMA
  • #7 17450650
    dopamin
    Poziom 10  
    Nie dopisałam wcześniej, przepraszam - na Reverse też nie działa
  • Pomocny post
    #8 17450657
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2360
    Jeśli silnik tylko buczy to wałki dalej mogą być zablokowane, jeśli natomiast słychać że pracuje normalnie to przekładnia mogła się rozlecieć i bez rozkręcenia ciężko będzie dalej cokolwiek stwierdzić.
  • #9 17543676
    dopamin
    Poziom 10  
    Niszczarka rzeczywiście musiaładokonać swojego żywota niestety :(
    Wymieniliśmy na nową.
    Dzięki za odpowiedzi :) temat do zamknięcia :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z niszczarką Peach ps500-60, która po włączeniu nie wciąga kartek ani ich nie niszczy, mimo że wydaje dźwięki. Po oczyszczeniu z resztek papieru i opróżnieniu kosza, urządzenie początkowo nie reagowało, ale po dodaniu plastikowego pojemnika zaczęło działać, jednak nadal nie niszczyło dokumentów. Użytkownicy sugerowali sprawdzenie, czy wałki się kręcą oraz przetestowanie funkcji "reverse". Ostatecznie, po stwierdzeniu, że wałki nie kręcą się, użytkownik doszedł do wniosku, że niszczarka zakończyła swoją żywotność i wymienił ją na nową.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA