logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MPC-HC – uszkodzone odtwarzanie (listy) filmów z folderu...

pawelklosmobile 20 Sie 2025 12:55 534 5
REKLAMA
  • #1 21639645
    pawelklosmobile
    Poziom 19  
    Ocena: 47
    Nie myślałem, że sam będę potrzebował pomocy aż do dnia dzisiejszego... Obecnie nie mam pomysłu jak rozwiązać ten problem

Sytuacja wygląda tak:
    Komputer PC, na nim Windows 10 PRO, a w nim zainstalowany obecnie MPC-HC (64bit) wersja 2.5.0 z instalacji KL Codecs (ze strony producenta KL Codecs). Przy wcześniejszej wersji też występował ten błąd. Po drodze była zainstalowana beta tego programu

Na czym polega błąd:
    Włączam program MPC-HC, w menu plik wskazujesz "Otwórz folder" i powinno odtworzyć filmy wideo w kolejności alfabetycznej ze wskazanego katalogu...
    Tymczasem program odtwarza pierwszy plik i kończy na tym pierwszym - nie próbując nawet otworzyć drugiego pliku z tego folderu...

Oczywiście usunąłem cały KL-codec i dopiero później zainstalowałem nowszą wersję - jestem przekonany, że ten błąd siedzi w rejestrze windowsa

Jest jakiś program, który dokładnie usuwa MPC-HC albo KL Codecs i przeczyszcza rejestry systemu Windowsa ?
    Ktoś coś ma pomysła ???
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21639702
    pawelklosmobile
    Poziom 19  
    Już wcześniej to napisałem "usunąłem cały KL-codec"
    zastosowałem wielokrotnie - nie pomogło.

Jakiś inny pomysł ?
  • REKLAMA
  • #4 21639803
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1072
    Może coś jest nie tak w ustawieniach programu. Sprawdziłem na wersji

Okno „O programie” odtwarzacza MPC-HC z informacjami o wersji i systemie

i działa bezproblemowo wczytanie folderu.
    W ustawieniach można sprawdzić otwieraj kolejne pliki w folderze

Zrzut ekranu ustawień programu z zaznaczoną opcją otwierania kolejnych plików w folderze
  • REKLAMA
  • #6 21650035
    pawelklosmobile
    Poziom 19  
    Rozwiązanie podane przez kolegę @odzidek pomogło. Rozwiązanie choć tak trywialne, zadziałało. Serdecznie dziękuję
REKLAMA