logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hikvision DS-7604NI-K1/4P – bezprzewodowy podgląd na 45m

roxerxc90 21 Sie 2025 09:53 171 3
  • #1 21640393
    roxerxc90
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Dzień dobry, szukam sposobów na zdalny dostęp do mojego zestawu monitoringu opartego na rejestratorze Hikvision DS-7604NI-K1/4P i 4 kamerach podłączonych po skrętce (PoE) zakopanych pod ziemią.

Monitoring jest na mojej działce letniskowej. Nigdy nie potrzebowałem tam dostępu do internetu, korzystam jedynie z danych mobilnych w smartfonie. Rejestrator znajduje się w jednym budynku, jednak ostatnio dokupiłem działkę sąsiednią i chciałbym mieć teraz dostęp do niego z tejże nowej działki, z domu oddalonego o 45m od rejestratora. Kamery są dość mocno rozproszone, po około 20-60m od rejestratora zasilone przez PoE skrętkami żelowymi które prowadziłem pod ziemią. Tym razem chciałbym już uniknąć dodatkowego przekopywania działek. Stąd zastanawiam się nad takim urządzeniem KVM do bezprzewodowej transmisji obrazu i myszki jak np.
    Link
    Czy takie chińskie urządzenie poradzi sobie z 45m wolnej przestrzeni + dwie ściany? Czy lepiej wykupywać dostęp do internetu i używać aplikacji Hik-Connect?
    A może są jakieś dużo lepsze, inne rozwiązania w tym przypadku?

AI: Czy w obu budynkach (tam, gdzie jest rejestrator i tam, gdzie chcesz mieć podgląd) masz dostęp do zasilania 230V?
    Tak
    AI: Jak wygląda obecna infrastruktura sieciowa w obu budynkach – czy rejestrator ma wolny port LAN, a w drugim budynku jest np. router, switch lub komputer, do którego można podłączyć odbiornik sygnału?
    Aktualnie w drugim budynku nie ma routera, switcha ani komputera. Rejestrator ma wolny port LAN
  • #2 21640490
    panzewsi
    Poziom 24  
    Ocena: 164
    >>21640393
    Tego urządzenia co podałeś nie znam, ale czy to zadziała przez kilka ścian śmiem wątpić, trzeba by sprawdzić doświadczalnie.
    Natomiast ja bym spróbował dać 2 accesspointy zewnętrzne żeby na siebie patrzyły i w drugim budynku można zrobić podgląd przez jakiś komputer plus dołożyć do tego rejestratora dodatkowe kamery z drugiego budynku. Tu mogę polecić urządzenia Tenda O3 - są po niecałe 200 zł, ewentualnie postawić jakiś router LTE za 100 -200 zł i zrobić podgląd przez aplikację na telefon albo tablet, jest jeszcze taki zewnętrzny router z LTE i wifi Wi-Tek Wi-Lte117-O za niecałe 400 zł który może dać Ci podgląd przez aplikację i można go spiąć po wifi np. z tą Tendą co podałem wcześniej, połączyć obydwa budynki i dołożyć na drugim kamer.
  • #3 21640554
    roxerxc90
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Czy masz na myśli:
    Rejestrator w starym budynku --> z portu LAN rejestratora po skrętce do Wi-Tek Wi-Lte117-O --> Tenda O3 nr. 1 na ścianie starego budynku --> Tenda O3 nr. 2 na ścianie nowego budynku --> komputer PC/laptop w nowym budynku?
  • #4 21640594
    panzewsi
    Poziom 24  
    Ocena: 164
    Może tak być, a jak nie chcesz podglądu przez internet to mogą być 2 Tendy, oczywiście po odpowiednim ich ustawieniu - pierwszy ap jako główny a drugi w trybie ap client, ta sama nazwa sieci i hasło.
    Acha, ten Wi Tek ma w sobie wifi i LTE i może być na zewnątrz, Tendę możesz podłączyć pod jego wifi.
REKLAMA