logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Ustawienie rozrządu i pompy wtryskowej na znaki Mitsubishi Pajero IV 3.2 DID Denso

arek182 23 Sie 2025 22:35 621 3
REKLAMA
  • #1 21642661
    arek182
    Poziom 3  
    Ocena: 20
    Witam mam pytanie czy ktoś posiada schemat jak ustawić rozrząd pompę wtryskową na znaki Mitsubishi Pajero IV 3.2 DID common rail układ wtryskowy Denso.
  • REKLAMA
  • #2 21642797
    ALIBABA I
    Poziom 33  
    Ocena: 537
    arek182 napisał:
    czy ktoś posiada schemat jak ustawić rozrząd pompę wtryskową na znaki Mitsubishi Pajero IV 3.2 DID common rail układ wtryskowy Denso.
    Tak czytam kolego temat i w zapytaniu jest " rozrząd pompę wtryskową na znaki " jeżeli chodzi ci tylko o pompę to pozwolę sobie zacytować z opisów o tym systemie
    / W przypadku Mitsubishi Pajero IV 3.2 DID z systemem Common Rail firmy Denso,nie ma możliwości ręcznego ustawienia czasu pracy pompy wtryskowej ani regulacji pompy ponieważ czas wtrysku jest sterowany elektronicznie przez sterownik silnika (ECU) za pośrednictwem czujników i siłowników wtryskiwaczy paliwa i pompy zasilającej. W przypadku problemów z wtryskiem paliwa należy skupić się na diagnozie układu za pomocą sprzętu diagnostycznego, sprawdzeniu działania czujników i upewnieniu się, że układ paliwowy jest odpowietrzony, ponieważ regulacje są przeprowadzane cyfrowo, a nie mechanicznie / podesłałem ci Pdf-a z tym sterowaniem to powinno być to , a w drugim Pdf-e masz to szczegółowo opisane .
    Załączniki:
    • ENGINE Workshop Manual 4M41.pdf (2.49 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • MITSUBISHI PAJERO 4M41 ENGINE.pdf (441.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 21642843
    arek182
    Poziom 3  
    Witam dziękuję za poradę,a teraz pytanie to w jakim celu są zrobione kropki i nacięcie na korpusie odbudowy pompy wtryskowej jeżeli nie ma znaczenia jak się ją zamontuje...

Zbliżenie na koło zębate pompy wtryskowej z zaznaczeniami ustawienia

Dodano po 5 [minuty]:

I pierwszy pdf jest to ustawienie pompy zexel a ja mam common rail Denso....

Dodano po 11 [godziny] 27 [minuty]:

I jak nikt nie ma schematu jak ustawić na znaki rozrząd i pompę wtryskową common rail Denso??
  • #4 21720582
    arek182
    Poziom 3  
    Witam pragnę się podzielić rozwiązanym tematem a mianowicie koło pasowe wału ustawiamy nacięciem w pozycji 0 wtedy pierwszy tłok jest w GMP pompę wtryskową ustawiamy kropką na zębatce i wycięcie pionowe na korpusie odbudowy całość skręcamy i wszystko hula aż miło posłuchać,w razie pytań jestem dostępny na PW.pozdro.
REKLAMA