logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć subwoofer Edge ED512A do wzmacniacza Signat ROC 1 i radia Sony DSX A410BT?

luki19876666 25 Sie 2025 15:20 180 1
REKLAMA
  • #1 21644144
    luki19876666
    Poziom 1  
    Witam,
    potrzebuję pomocy, pierwszy raz będę podłączał wzmacniacz i sub w samochodzie. Tak to sobie wymyśliłem:
    1. Radio Sony DSX A410BT ma dwie pary RCA z tyłu, jedna oznaczona jako REAR, druga jako SUB OUT.
    - Do wejścia REAR włożę rozgałęźniki RCA na 2×RCA.
    - Z rozgałęzionych wejść puszczę dwie pary kabli RCA do wzmacniacza. Jedną parę podepnę pod Front, a drugą pod Rear - to, wg mnie, załatwi sygnał przednich i tylnych głośników.
    - Głośniki wypnę z radia (z kostki) i puszczę je bezpośrednio kablami do radia.
    - Wzmacniacz będzie miał włożone cinche Front i Rear, a z drugiej strony kable od przednich i tylnych głośników.
    Wzmacniacz: Signat ROC 1

Teraz Sub.
    Sub to Edge ED512A, jest to sub pasywny, nie ma przyłączy RCA, tylko skrzynia i kable.

Jak ja mam to podłączyć, żeby wszystko grało i żeby wykorzystać wyjście SUB z radia? Co muszę zmienić w instalacji?
  • REKLAMA
  • #2 21647137
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1713
    Wg mnie za mocno kombinujesz. :-)
    luki19876666 napisał:
    to, wg mnie, załatwi sygnał przednich i tylnych głośników.

Zasilanie przednich i tylnych głośników "załatwi" wzmacniacz radia.
    Z liniowego wyjścia REAR radia, można podać sygnał np na wejścia REAR wzmacniacza Signat i z jego wyjść REAR zasilić w stereo głośniki, np półkowe.
    Z liniowego wyjścia SUB OUT podać sygnał na wejście FRONT wzmacniacza Signat i z jego zmostkowanego (BRIDGE) wyjścia zasilić pasywny subwofer.

No i REAR oraz SUB OUT to są wyjścia sygnałowe a nie:
    luki19876666 napisał:
    wejścia

:-)

Pozdrawiam.
REKLAMA