logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie subwoofora edge ed7200 do radia eonon d5161

joystic 25 Sie 2014 19:44 2124 9
REKLAMA
  • #1 13906916
    joystic
    Poziom 9  
    Mam problem z podłączeniem suba do radia.
    Zasilanie jest prosto z akumulatora oczywiście z bezpiecznikiem.
    Masa ze śruby tylnego siedzenia. Miejsce pod śrubą oczywiście wyczyszczone i oszliwowane.
    Radio posiada dwa jednoczicznowe wyjścia na subwoofer i trzy dwuczinczowe audio. Posiadam kabel 2 rca + sygnał dla wzudzenia wzmacniacza. Dodatkowo musiałem nabyć spliter 2 rca wzmacniacz do 1 rca radio.
    Jak do tej pory git.
    Jednak po włączeniu zapłonu w aucie słysze tylko charakterystyczny dzwięk wzbudzenia tuby i to na tyle.
    Próbowałem i kombinowałem. Podłączałem tak i siak. Do wyjścia na sub i na audio.
    Nic z tego. Dodam , że sprawdzałem subwoofer u znajomego i hula jak głupia.
    Prosze o pomoc , bo już zbladłem i schudłem przy tym co nie co.
  • REKLAMA
  • #2 13906992
    powalla
    Moderator CarAudio
    Ocena: 737
    Podmień radio u siebie .
  • #3 13907065
    joystic
    Poziom 9  
    Nie da rady niestety. W Fordzie nie ma standartowych euro zlaczy tylko ichnie fordowskie. Nie chce ciac kostek ani kabli.
  • REKLAMA
  • #4 13907128
    powalla
    Moderator CarAudio
    Musisz sprawdzić czy wyjście RCA w radiu podaje sygnał .
  • REKLAMA
  • #5 13907209
    joystic
    Poziom 9  
    Jakis prosty sposob na to ?
  • REKLAMA
  • #6 13907301
    powalla
    Moderator CarAudio
    Podpiąć inny wzmacniacz ... tylko jeśli Tobie nie chce się pociągnąć od aku 2 (dosłownie dwóch!) kabelków aby podpiąć na chwilę inne radio , to już wietrzę te mnóstwo problemów jakie nam przedstawisz jak potrzeba pożyczyć i podłączyć inny wzmacniacz.
  • #7 13907378
    joystic
    Poziom 9  
    Problem w tym ze ten subwoofer jest aktywny czyli ma wbodowany swoj wzmacniacz.
  • #8 13907429
    powalla
    Moderator CarAudio
    Pomyśl logicznie , subwoofer działa w innym aucie, a w Twoim nie chce ...czyli może być winne radio. Żeby je sprawdzić musisz je podpiąć pod inny wzmacniacz który wiesz że jest sprawny .
  • #9 13907537
    joystic
    Poziom 9  
    Albo podpiac inna tube pod moja instalacje
  • #10 13907607
    powalla
    Moderator CarAudio
    Raczej inny AKTYWNY subwoofer , bo tuby byś do auta nie zmieścił , a to co nazywasz "tubą" , to tylko obudowa w kształcie walca.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem aktywnego subwoofera Edge ED7200 do radia Eonon D5161 w samochodzie Ford. Zasilanie subwoofera jest podłączone bezpośrednio do akumulatora, a masa do tylnej śruby siedzenia. Radio posiada dwa wyjścia RCA na subwoofer oraz trzy wyjścia audio. Użytkownik używa kabla 2 RCA oraz splittera 2 RCA do 1 RCA, jednak po włączeniu zapłonu słychać tylko dźwięk wzbudzenia subwoofera. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie sygnału na wyjściu RCA radia oraz podłączenie innego aktywnego subwoofera lub wzmacniacza, aby zdiagnozować problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA