logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SP5000 PFXSP5B41 z Windows 7 Embedded – panel restartuje się po uruchomieniu Runtime

zolwik_rct 27 Sie 2025 13:29 165 3
REKLAMA
  • #1 21645995
    zolwik_rct
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Cześć,

wrócił do nas panel Proface z uszkodzoną kartą CFast. Panel typu SP5000 z open boxem PFXSP5B41 i Windows 7 Embedded.
    Zdobyłem obraz karty z supportu Proface'a, wgrałem obraz na nową kartę i wgrałem projekt do WinGP.
    Wszystko wyglądało dobrze, panel pochodził jakiś czas u nas z komunikatem o braku komunikacji z PLC w Runtime aplikacji (nie było sterownika), więc odesłaliśmy panel do klienta.
    Dzisiaj zadzwonił Klient, że panel po uruchomieniu Runtime restartuje się, ponownie bootuje się windows i uruchamia runtimie -> kolejny restart systemu i tak w kółko wg sekwencji boot- windows - runtime- restart - boot ....

Czy wiecie czym może być to spowodowane ?
    Myślałem, że to kwestia licencji, ale WinGP podobno nie wymaga licencji na SP5000 (tak pisze w Otasuke).
  • REKLAMA
  • #2 21647341
    Zgoodie
    Poziom 26  
    Ocena: 80
    kto wgrywał projekt?
    ja sprobowałbym puści dla pewności go na testerze w winGP a później ponownie go wgrać. Myślę ze pomoże
  • REKLAMA
  • #3 21650586
    zolwik_rct
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    >>21647341
    Sam wgrywałem projekt
    Co masz na myśli mówiąc o uruchomieniu na testerze w WinGP?
    Projekt, który był wgrywany wcześniej już pracował (przed śmiercią karty), więc jest poprawny
    Możesz wyjaśnić?
  • #4 21650656
    Zgoodie
    Poziom 26  
    Ocena: 80
    jeśli Pracował wcześniej to nie ma tematu
REKLAMA