logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica FK299.2 FTZ – lodówka nie uruchamia agregatu, mruga wyświetlacz, pukanie

marekbig 28 Sie 2025 08:34 552 5
REKLAMA
  • #1 21646690
    marekbig
    Poziom 10  
    Jestem użytkownikiem lodówki Amica FK299.2 FTZ (4-letnia).
    Czasami zdarza się, że nie załącza się agregat - słychać "pukanie" i mruga wyświetlacz ustawienia temperatury.
    Czasami pomaga restart - wyłączenie/włączenie zasilania, czasami problem ustępuje samoistnie.
    Co może być powodem takiej sytuacji i jak to rozwiązać?
    MBIG
    AI: Czy w ostatnim czasie lodówka była rozmrażana lub zauważyłeś nadmierne gromadzenie się lodu/szronu w zamrażarce albo chłodziarce?
    Tak, nie jest to problem z lodem. Jest no frost.
    AI: Czy na wyświetlaczu pojawiają się jakieś konkretne kody błędów lub inne komunikaty oprócz mrugania? Jeśli tak, to jakie?
    Nie, tylko mruga cyferka określająca nastawę. U mnie jest to zwykle 5.
  • REKLAMA
  • #2 21650131
    marekbig
    Poziom 10  
    Witam ponownie.
    Skorzystałem z sugestii AI — umyłem dokładnie lodówkę i zamrażarkę (AMICA FK299.2 FTZ). Mimo że nie było śladów zlodowacenia, póki co problem z załączaniem lodówko-zamrażarki ustąpił (minęło kilka dni od tego zabiegu).
    Pozdrawiam
    MBIG
  • REKLAMA
  • #3 21656062
    marekbig
    Poziom 10  
    Wracam ponownie do problemów z lodówko-zamrażarką. Ucieszyłem się, że "pukanie" ustało po umyciu sprzętu, a tymczasem sytuacja wróciła do stanu początkowego.
    Może ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie powtarzającego się "pukania" i nie załączania agregatu?
    MBIG
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21841282
    Beneq
    Poziom 11  
    Witam, mam podobny problem: pyka mi przekaźnik w tym module sterującym, który wskazywał użytkownik Kenworth 18.
    Udało się naprawić? I w czym tkwił problem? Z góry dziękuję za informację.
  • #6 21841403
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 883
    Wymień go !
REKLAMA