logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

iPhone 14 Pro Max – mała plama po sklejeniu wyświetlacza, klej czy uszkodzenie?

vojtec1983 29 Aug 2025 07:45 441 4
ADVERTISEMENT
  • #1 21647513
    vojtec1983
    Level 8  
    Cześć, oddałem iPhone'a 14 Pro Max do serwisu do sklejenia wyświetlacza. Zauważyłem bardzo małą plamę w okolicach narożnika, której nie było przed sklejeniem. Chciałbym się poradzić, czy jest to uszkodzenie wyświetlacza podczas dociśnięcia przy sklejeniu, czy może być to też klej, który wpłynął pod wyświetlacz?
    Zdjęcie dodaję poniżej.
    Pozdrawiam
    AI: Czy plama jest widoczna cały czas, niezależnie od wyświetlanego koloru tła, czy pojawia się tylko na jasnym lub ciemnym tle?
    Plama jest cały czas, niezależnie od wyświetlanego koloru.
    AI: Czy zauważyłeś, żeby plama zmieniała się (np. powiększała, znikała) po czasie lub pod wpływem nacisku na ekran?
    Plama jest cały czas. Nie powiększa się i nie znika podczas naciskania na ekran.
    Attachments:
    • iPhone 14 Pro Max – mała plama po sklejeniu wyświetlacza, klej czy uszkodzenie? Zdjęcie 28.08.2025, 16 14 15.jpg (175.1 KB) You must be logged in to download this attachment.
  • ADVERTISEMENT
  • #2 21647731
    Bródka
    Level 42  
    Help: 900
    Rate: 722
    W mojej ocenie uszkodzony mechanicznie wyświetlacz, typowy kolor dla rozlanej matrycy, plama może się powiększać z czasem
    Helpful post? Buy me a coffee.
  • ADVERTISEMENT
  • #3 21647733
    dawidoo2115
    Level 13  
    Help: 6
    Rate: 27
    Jak tego nie było wcześniej, to ewidentnie wina serwisu. Reklamuj od razu.
  • ADVERTISEMENT
  • #4 21648183
    vojtec1983
    Level 8  
    Dzięki za rady, tak właśnie zrobiłem — zgłoszony do serwisu do wymiany. Ekran ma być wymieniony na nowy na koszt serwisu. Pozdrawiam
  • #5 21690530
    OlegMac
    Level 1  
    Cześć! Jeśli plama jest widoczna cały czas i nie zmienia się pod naciskiem, najprawdopodobniej jest to uszkodzenie samego wyświetlacza podczas procesu sklejenia, a nie efekt kleju pod ekranem. Warto skontaktować się z serwisem, aby wyjaśnili sytuację i ewentualnie wymienili wyświetlacz. Kupiłem używany iphone 14 pro max https://mistermac.store/iphone-14-pro-max-uzywany/ w MisterMac
ADVERTISEMENT