Magnetofon szpulowy MB9764 (eksportowa wersja Arii). Kupiłem go z drugiej ręki gdzieś w okolicach 1990r i w latach 90-tych używałem w domu, w miarę o niego dbając. Potem stał nieużywany. Kilka lat temu kolega potrzebował zgrać zawartość jakiejś taśmy z nagraniami rodzinnymi i zrobiłem drobną konserwację mechaniczną - musiałem przesmarować silnik bo nie mógł ruszyć, wymienić niektóre gumowe elementy - paski i te poduszki trzymające silnik - niestety na jakieś chińskie odpowiedniki. Potem zgrałem swoje taśmy - w ciągu tych kilkunastu godzin odtwarzania i przewijania musiałem ze dwa razy wymieniać główny pasek bo te chińczyki to jakiś szajs. Na szczeście od razu kupiłem kilka sztuk. Aktualnie działa, jednak ciągle wymaga konserwacji i regulacji - jak działa silnik mechanika trochę stuka, wskaźniki sygnału działają nierówno, mimo żę na ucho oba kanały graja podobnie, słychać spory przydżwięk, nawet po ustawieniu potencjometrów na zero - pewnie wchodzi zasilaniem - jak domyślam się kondensatory do wymiany.
Niestety magnetofon chyba nie ma nigdzie znaczka Unitry ani ZRK.
Cena 100zl do negocjacji. W razie potrzeby mogę wystawić go na allegro.
Niestety magnetofon chyba nie ma nigdzie znaczka Unitry ani ZRK.
Cena 100zl do negocjacji. W razie potrzeby mogę wystawić go na allegro.