logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zetor 3011 – podnośnik nie podnosi po regeneracji rozdzielacza i wymianie tłoka

jasinskiadrian74 30 Sie 2025 15:22 324 3
REKLAMA
  • #1 21648713
    jasinskiadrian74
    Poziom 2  
    Witam, proszę o pomoc. Mam Zetora 3011 i problem jest taki, że podnośnik podniósł się i jakby się zaciął. Po podniesieniu ramion opuścił się normalnie. Podejrzewałem rozdzielacz, więc go zregenerowałem i od razu wymieniłem cały tłok. Złożyłem i nic — zero, wcale nie chce podnieść. Pytanie: czy jakoś odpowietrza się układ, czy po prostu wina może leżeć w zaworze tym przy pompie. Dodam, że wcześniej, przed regeneracją, delikatnie szło go zdusić, jeżeli chciało się kipować; teraz nic nie reaguje na kipowanie. Może po prostu pompa już padła do końca. Proszę o pomoc, bo po prostu mam już go dość.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21649309
    jasinskiadrian74
    Poziom 2  
    Jutro będę rozbierał od nowa to wyślę parę zdjęć
  • #4 21650532
    jasinskiadrian74
    Poziom 2  
    Zdemontowałem plecak podnośnika na rurce zasilającej rozdzielacz. Jest o-ring i wydaje mi się, że też jest jego wina. Ciągnik na wolnych obrotach i z włączonym wałkiem WOM podaje olej na rozdzielacz, ale co z tego, jak nim ucieka olej. Jutro złożę z nowym o-ringiem, a jeśli to nie pomoże, to pewnie pompa, bo nic innego nie widzę.
REKLAMA