logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

De'Longhi Automatica Cappuccino ETAM29.660.SB – brak spieniania mleka mimo wymiany sprzęgła

patrykford 02 Wrz 2025 21:47 192 2
REKLAMA
  • #1 21651715
    patrykford
    Poziom 2  
    Witam
    Posiadam ekspres do kawy Delonghi Automatica Capuccino z dnia na dzień przestał spieniać mleko. Półtora roku temu miałem podobne objawy, jednak po wymianie sprzęgła spieniacza problem ustał. Idąc tym tokiem myślenia, zakupiłem teraz kolejne sprzęgło. Niestety, po wymianie na nowe problem nie zniknął, a raczej nic się nie zmieniło, przeszukując podobne problemy przejrzałem kolejno grzałkę ) nie ma w niej kamienia i ma przejście, sprawdzona miernikiem wszystko ok, następnie sprawdziłem elektrozawory górny i dolny, oba są sprawne, wężyki wszystkie szczelne i czyste, brak oznak kamienia, nawet pokusiłem się i zamieniłem rdzenie elektrozaworów, jednak nic to nie dało.
    Karafka na mleko cała rozebrana i wyczyszczona.
    Nie wiem, gdzie szukać problemu, co jeszcze mogę sprawdzić? Czy ktoś ma jakieś sugestie?
    Dodam, że po wybraniu kawy mlecznej i przestawieniu pokrętła piany, z karafki wydobywa się para i minimalna ilość mleka
    AI: Czy ekspres wyświetla jakiś komunikat błędu lub sygnalizuje problem na panelu podczas próby spieniania mleka?
    Brak jakiegokolwiek błędu
    AI: Jak dokładnie zachowuje się ekspres podczas próby spieniania mleka – czy słychać pracę pompy, czy mleko jest zasysane z karafki, czy pojawiają się jakieś nietypowe dźwięki?
    Widać przez rurkę w karafce, jakby mleko się delikatnie podnosiło. Słychać pracę pompy
    Załączniki:
    • De'Longhi Automatica Cappuccino ETAM29.660.SB – brak spieniania mleka mimo wymiany sprzęgła 20250902_203627.jpg (1.24 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21651825
    ferdynandotno
    Poziom 7  
    Ocena: 5
    Oddaj na gwarancję.
  • #3 21651892
    patrykford
    Poziom 2  
    Ekspres ma już ponad 5 lat, więc gwarancja raczej nie wchodzi w grę.
REKLAMA