logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

De'Longhi Eletta Cappuccino – brak spieniania mleka, komunikat "mleko w przygotowaniu"

Rafik2020 02 Maj 2023 23:03 2331 4
REKLAMA
  • #1 20564149
    Rafik2020
    Poziom 2  
    Witam,mam problem z ekspresem DeLonghi eletta cappuccino a mianowicie nie spienia mleka.
    Po włączeniu przycisku spieniania wyskakuje komunikat (mleko w przygotowaniu)i nic się nie dzieje.Kawe parzy normalnie oprócz cappuccino.Po zamocowaniu duszy nie wytwarza pary po jej uruchomieniu słychać tylko cykanie.
    Załączniki:
    • VID_20230503_110228.mp4 (6.54 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20564164
    kulek855
    Poziom 13  
    Ocena: 123
    Przyczyn może być bardzo dużo, począwszy od kamienia w układnie. Nie orientuję się czy ten model ma elektrozawór dyszy spieniajacej mleko, jeżeli tak to jest do sprawdzenia.
    Sprawdź czy woda w tłoku termobloku, się zbiera. Jeżeli tak to uszczelnienie do wymiany.
  • REKLAMA
  • #3 20564514
    Rafik2020
    Poziom 2  
    Witam,dzięki za podpowiedzi...układ czysty od kamienia.Wyslalem filmik .Po włączeniu pary jest tylko cykanie,po włączeniu gorącej wody działa normalnie
  • REKLAMA
  • #4 21376795
    dlusio

Poziom 15  
    Ocena: 39
    i co wyszło wkoncu z tą usterka ponieważ mam taki sam ekspres na serwisie i na grzałkę idzie tylko 75v dodam ze moduł zasilający wstawiony nowy
    Konto firmowe:
    Mobilny Serwis AGD LENKA
    Różana, Kraków, 32-020 | Tel.: 798XXXXXX (Pokaż)
  • #5 21377866
    heon
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Ja walczę z takim samym problemem mogę tam grzałka jest sterowana płynnie u mnie też dawał 75 v bo był uszkodzony jeden termik niestety po pominięciu termika grzałka grzeje ale nadal nie uruchamia się pompa, u mnie niestety na razie leży bo tak mocno się zagrzała grzałka że zrobiło się zwarcie na czujniku temperatury i teraz mam uszkodzona albo płytę zasilająca albo wyświetlacz sterujący bo wyświetlacz się podświetla ale nic nie pokazuje. Myślę co z tym robić dalej. Teraz jeszcze mam podejrzenia że może to ten czujnik temperatury na grzałce był uszkodzony i dla tego nie wysterowywalo pompy.
REKLAMA