logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić ustawienia fabryczne Windows 11 przed zwrotem laptopa – chmura czy nośnik?

tomitoo22 03 Wrz 2025 20:17 432 2
REKLAMA
  • #1 21652581
    tomitoo22
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Siemanko, mam do Was pytanie, zapewne niektórym będzie to banał, dla mnie nie koniecznie.
    Do sedna. Kupiłem przez neta nowego laptopa, nie przypadł mi do gustu windows 11 i ogólnie cały laptop. Chce go zwrócić. I tu pojawia się pytanie. Przy starcie, zalogowałem się na swoje konto microsoft itp. Chciałbym przywrócić go do ustawień fabrycznych, aby oddać czystego windowsa, takiego jakiego otrzymałem. Poczytałem w sieci, jak to zrobić krok po kroku, ale zatrzymałem się na jednym etapie, instalacja windowsa z chmury, bądź nośnika. Czy ta instalacja jest konieczna ? Bo boję się, że coś pójdzie nie tak i zostanę z niechcianym laptopem. Jeśli ta instalacja jest konieczna do przywrócenia ustawień fabrycznych, to co mam tam kliknąć ? Instalacja z chmury, czy nośnika ?

Dzięki za odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 21652657
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1689
    Z nośnika.

Poza tym serwis sprzedawcy pewnie i tak wyczyści po swojemu
  • #3 21652827
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Ani chmura, ani nośnik.
    Jeśli "fabryczne" to tylko z oryginalnej partycji recovery..
    Jeżeli takiej nie było - nośnik, jeżeli była to fabrycznych nie da się przywrócić, bo będzie brakować "kupy śmieci" od producenta.
    Tak czy inaczej zacząć trzeba od usunięcia zestawu z konta Microsoft.
    Proszę nadto zwrócić uwagę na to co napisał Pan artaa (drugi wiersz postu).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
REKLAMA