logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung WF60F4E3W2W – gdzie kupić tańszy programator DC92-01236?

jahaha 06 Wrz 2025 14:50 657 5
REKLAMA
  • #1 21654868
    jahaha
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam wszystkich.
    Posiadam pralkę Samsung Eco Bubble WF60F4E3W2W z uszkodzonym programatorem.
    Objawy: zatrzymuje się zaraz po rozpoczęciu prania i nic nie robi. Czas nie idzie. Zauważyłem, że startuje, kręci bębnem w jedną stronę i gdy ma pokręcić w drugą, to staje.

Kilka uderzeń w okolice programatora przez pewien czas pomagało i pranie szło normalnie do następnego razu. Czasem pojawiał się błąd 3E. W trybie testowym, w momencie gdy ma pokręcić w drugą stronę, chwilę stoi i błąd 3E. Założyłem, że to problem z przełączaniem kierunku obrotów na programatorze i oddałem programator do sprawdzenia. Programator to DC92-01236. Nie mam jeszcze wyniku, ale szukam w międzyczasie programatora i jedyny, jaki znalazłem, to
    [url=https://www.klinikaagd.pl/czesci-agd/4-moduł sterujący do pralki Samsung wf60f4e3w2w-|176848;KL6412525A/]Link. Za 750 zł.
    Pytanie: są jakieś tańsze zamienniki, ewentualnie tańsze strony?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21687494
    jahaha
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Nie czuję się na siłach samodzielnie tego robić, oddałem więc do specjalisty, który próbował naprawić. Niestety nie udało się, więc znalazł używany na OLX za 75 zł razem z przesyłką. Założone, śmiga, dzieci się cieszą :) Jest jakiś sposób na ten żel inny niż mechanicznie, bo mechanicznie to chyba można coś uszkodzić?
  • REKLAMA
  • #6 21689193
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6909
    jahaha napisał:
    oddałem więc do specjalisty, który próbował naprawić. Niestety nie udało się

Zatem szukać innego, dobrego specjalisty, bo problem z tym modułem powinien już nawet przeciętny fachowiec ogarnąć, poza tym z używanym modułem najpewniej pojawi się ten sam problem, bo taki ich urok.

jahaha napisał:
    Jest jakiś sposób na ten żel inny niż mechanicznie, bo mechanicznie to chyba można coś uszkodzić?

Tylko mechaniczny. Wyjęcie płyty z obudowy i usunięcie żelu to jakieś 20 minut roboty, ale trzeba do tego ciut wprawy.
REKLAMA