Witam, mam problem z agregatem Einhell TC-IG1100. Mianowicie kupiłem go w stanie nieznanym; agregat nigdy nie był odpalany. Udało mi się go odpalić — okazało się, że zatkana była dysza w gaźniku i agregat pięknie pracuje. Lecz na pulpicie świeci się kontrolka overload, a na gniazdku nie ma napięcia. Otworzyłem i w środku jest inwerter. Na wyjściu z magenta są napięcia między pinami 2–3 ok. 100 V, 3–1 400 V i 2–1 100 V na kostce, która idzie do gniazda 0; na jednej małej kostce 12 V. Co sprawdzić? Co może być zepsute? Patrzyłem — takie inwertery są drogie, przewyższają cenę agregatu, a może coś z magnetem? Proszę o pomoc. Na pełnej mocy pokazuje 430 V i po 220 V na wyjściu z magneta
AI: Czy kontrolka overload świeci się od razu po odpaleniu agregatu, nawet bez podłączonego jakiegokolwiek odbiornika do gniazdka, czy tylko po podłączeniu obciążenia?
Tak
AI: Sprawdzałeś bezpieczniki, stan przewodów i czy nie ma śladów przepaleń lub uszkodzeń w okolicach inwertera i gniazda?
Tak
Dodano po 9 minutach:
Agregat nowy, kable wszystkie OK. Wydaje się, że przeleżał gdzieś na magazynie ~2 lata; odpalany chyba tylko w magazynie w Chinach. W gaźniku były jakieś paproszki.

Dodano po 12 minutach:
Pod obciążeniem jest tak samo — podłączyłem żarówkę LED i Dremela i nic
AI: Czy kontrolka overload świeci się od razu po odpaleniu agregatu, nawet bez podłączonego jakiegokolwiek odbiornika do gniazdka, czy tylko po podłączeniu obciążenia?
Tak
AI: Sprawdzałeś bezpieczniki, stan przewodów i czy nie ma śladów przepaleń lub uszkodzeń w okolicach inwertera i gniazda?
Tak
Dodano po 9 minutach:
Agregat nowy, kable wszystkie OK. Wydaje się, że przeleżał gdzieś na magazynie ~2 lata; odpalany chyba tylko w magazynie w Chinach. W gaźniku były jakieś paproszki.
Dodano po 12 minutach:
Pod obciążeniem jest tak samo — podłączyłem żarówkę LED i Dremela i nic