logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 Pro – rozmyty, poszarpany obraz i stary interfejs po instalacji

Yun1995 06 Wrz 2025 16:01 210 3
REKLAMA
  • #1 21654926
    Yun1995
    Poziom 2  
    Cześć,
    Piszę ten post z prośbą o pomoc.
    Kupiłem siostrze nowy komputer, na którym został zainstalowany Windows 10 Pro. I wszystko byłoby tutaj w porządku, gdyby nie jeden mały detal. Oczywiście, z tym problemem miałem już kiedyś do czynienia - na laptopie, na wcześniejszym komputerze - i zawsze problem "sam" się rozwiązywał.
    Teraz jednak próbowałem już wszystkiego, lecz nadal problem występuje.
    Ale o co chodzi? Chodzi o stary interfejs oraz takie jakby... rozmycie, lekko poszarpany obraz.
    Nie jest to wina sterowników i ustawień, bo cała instalacja przebiegła identycznie jak w wyżej wymienionym przypadku.
    Co mogę z tym zrobić? Samo to się naprawi?
    Dodaję załączniki, by... może to nieco pomogło zobrazować ten problem.
    Menu Start w systemie Windows 10 z ikonami i kafelkami aplikacji
    Rozmyte menu kontekstowe pulpitu Windows 10 z widoczną opcją NVIDIA
    Pulpit systemu Windows 10 z otwartym menu Start na tle domyślnej tapety
    AI: Jaki dokładnie model komputera (lub płyty głównej, karty graficznej, monitora) posiadasz i w jaki sposób monitor jest podłączony do komputera (HDMI, DisplayPort, VGA)?
    HDMI
    AI: Czy system Windows został już aktywowany oraz czy ręcznie instalowałeś najnowsze sterowniki do karty graficznej i wszystkie aktualizacje systemu?
    Tak

Dodałem trzy załączniki, ten ostatni pokazuje, jak to powinno wyglądać. -
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21654937
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1098
    "Stary interface" to pewnie kwestia wersji (buildu) systemu.
    Co do obrazu, to nie jest istotne co Pan instalował, ale to czy karta oraz wyświetlacz są poprawnie rozpoznane, a ich ustawienia - rozdzielczość/częstotliwość odświeżania - zgodne ze specyfikacją producenta laptopa.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #3 21654940
    Yun1995
    Poziom 2  
    >>21654937 Dziękuję za odpowiedź. I co teraz mogę zrobić? Od nowa zainstalować system? Bo wszystko jest zaktualizowane do najnowszej wersji.
REKLAMA