logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Miele WCR870 WPS – niepobieranie płynu, kierownica wody do czyszczenia lub wymiany?

DJF1 08 Wrz 2025 16:26 252 3
REKLAMA
  • #1 21656829
    DJF1
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    Pralka Miele W1 WCR870 WPS, z dnia na dzień przestała pobierać płyn przy spłukiwaniu z szufladki. Wszystko zostało wyczyszczone tak jak powinno ale nadal płyn zostaje w pojemniku. Zauważyłem że w trakcie jak woda leci to nie leci w miejsce gdzie znajduje się płyn. Pralka jest używana raptem od 3 laty , fachowiec stwierdził że uszkodzona jest kierownica wody, dość drogi element. Teraz pytanie czy to jest rozbieralne żeby to wyczyścić , z drugiej strony po tak krótkim czasie ten element uległ by awarii? Proszę o jakieś sugestie, w załączniku zdjęcie kierownicy wody. W ostateczności oddam do naprawy ale może uda mi samemu ogarnąć temat bo koszty nie małe, druga sprawa nigdzie nie widzę dostępnej tej części tylko na jakiejś Niemieckiej stronie
    Miele WCR870 WPS – niepobieranie płynu, kierownica wody do czyszczenia lub wymiany?Zrzut ekra... (444).png (329.91 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21656845
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2366
    Można spróbować wyczyścić na znanym portalu od filmów, jest jak to zrobić albo poszukać używanej kierownicy wody na znanym portalu na Eb...
    Szukać po numerach artykułu...
    Jest problem z pobraniem tylko tego płynu.
    Daj zdjęcie tabliczki pralki.
  • REKLAMA
  • #3 21657501
    DJF1
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    Jest problem tylko z tym płynem, z butelki pobiera normalnie. Pralka od nowości jest używana dopiero 3 lata , jest zamontowany uzdatniacz wody i filtry więc trochę dziwne żeby po takim czasie zapchało się. Jaki to portal , nie jestem w temacie ?
REKLAMA