logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Subiekt GT – nie drukuje paragonów poprzez SUZ, komunikat o raporcie dobowym

ja.ba 10 Wrz 2025 12:03 1098 3
REKLAMA
  • #1 21658791
    ja.ba
    Poziom 9  
    Witam.
    Mam problem z Subiektem GT i drukarką fiskalną. A mianowicie:
    Subiekt GT działa na trzech stanowiskach, a drukarka fiskalna podpięta fizycznie pod jeden z komputerów, pozostałe dwa korzystają z Serwera Urządzeń Zewnętrznych w celu wydruku paragonów. I nagle z komputerów korzystających z SUZ paragony przestały się drukować.
    W szczegółach komunikacji jest komunikat, że wymagany jest raport dobowy, pomimo że takowy jest robiony codziennie, a drukarka podłączona fizycznie działa bez problemu.
    Drukarki na zdalnych komputerach usunięte i ponownie dodane od początku, SUZ w wersji najnowszej - nic nie pomaga.

Proszę o sugestie, co można jeszcze zrobić.

Dodam, że w Kasiarzu GT na teście połączenia z drukarką jest OK na wszystkich komputerach.

Pozdrawiam, Jacek
    AI: Jaka jest dokładna marka i model drukarki fiskalnej, której używasz?
    Novitus Bono
    AI: Jakie wersje Subiekta GT oraz systemu Windows są zainstalowane na wszystkich stanowiskach?
    Windows 10, Subiekt GT ver. 1.84 HF6
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21686591
    Michał_misiek
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    W SUZ-ie wyłącz w konfiguracji kontrolę raportu dobowego, powinno ruszyć.
  • REKLAMA
  • #3 21687281
    ja.ba
    Poziom 9  
    Dzięki za podpowiedź.
    Na razie tak zrobiłem i działa.
    Natomiast nie chciałbym rezygnować z kontroli raportu dobowego. Na stronie Insertu w e-Pomocy technicznej znalazłem poradę "Kontrola raportów dobowych urządzeń fiskalnych". Niestety porady Insertu są tak chaotycznie napisane, że nie idzie tego zrozumieć.

Próbowałem zaznaczyć "Udostępnij konfigurację drukarki na innych stanowiskach" - nic nie pomaga.

Pozdrawiam, Jacek
  • #4 21689041
    Michał_misiek
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Kiedyś u klienta z tym walczyłem, na szczęście nie zależało mu na kontroli raportów. Nie wiem do teraz, co zrobić, by z nią ruszyło. Gdybyś znalazł rozwiązanie, podeślij proszę. Pozdrowienia, Michał
REKLAMA