logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ulead Video Studio 8 SE- 2 pytania do użytkowników tego pr

Wojtek 24 lata 19 Gru 2005 20:55 2012 1
REKLAMA
  • #1 2098834
    Wojtek 24 lata
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    Tak jak w tytule. 2 pytania odnośne tego programu do montowania filmów:
    1. Dlaczego po umieszczeniu na pasku edycji nagrania, nie dokonując w nim żadnej zmiany, przechodząc od razu do zakładki "Share" i następnie Create Video File mój plik po zapisaniu na dysk ma większy rozmiar? Co tam się samoczynnie włącza dodatkowo? Dla przykładu materiał "test.mpg" 92Mb po umieszczeniu go na pasku edycji ale nie ruszając niczego zapisując go zaraz potem już przy pomocy tego Ulead Video Studio 8SE w tej zakładce Share/Create video file, zyskał 136Mb. Że niby co tam zostało dodane w rozmiarze 44Mb ??
    2. Czy ten program ma możliwość nadpisywania plików? Tzw. "overwrite? Bo jak nie, to jest skopany . Zgrałem materiał z magnetowidu, przyciołem marginesy z zachodzących poprzednich nagrań, i tak jak w pytaniu 1, nie dość że powiększa rozmiar w Mb nagrywanego pliku o skróconym czasie jego trwania, to jeszcze prawdopodobnie nie mogę w czasie renderingu nagrać zmian na ten sam tzw. otwarty plik. Czy program ma taką funkcję, czy też zgrywając materiał na kompa, ten program zapisze na dysku zmiany jako kolejny osobny plik filmowy?? Przecież zapcha mi w ten sposób dysk twardy.
    Dziękuję zainteresowanym za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2102237
    datatomek
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Witam.Parę lat temu pracowałem na uleadzie,ale to była chyba szóstka.Nie kojarzę jak wygląda interface teraz,ale z ogólnego punktu widzenia możliwości są następujące:Plik wynikowy po kodowaniu może być większy od źródłowego w przypadku poddania go rekompresji podczas kodowania,wskutek czego zyskuje na jakości.Wszystko zależy od tego jaki jest to plik źródłowy,a jakie są ustawienia kodeka na plik wynikowy.Nie podałeś jak był zakodowany plik wynikowy,co to według Ciebie miało być.AVI,MPEG,cz DVD? Co do niemożności nadpisania:Niektóre programy nie pozwalają na zmianę otwartego pliku który jest używany.W tym przypadku należy zapisać pod inną nazwą,lub cokolwiek.Tak więc nie ma co się przejmować.Program jest bardzo prosty,i fajny,a trening czyni mistrza:) Poza tym jest tam chyba zdaje się pomoc,i na pewno coś się tam znajdzie. W razie pytań chętnie odpowiem.
REKLAMA