Witam,
pacjent Kia Xceed 1.5 benzyna, rocznik 2024. Koło prawe przód.
Gdzieś na wiosnę wjechałem w krawężnik - dość nietypowo bo wzdłużnie do osi pojazdu - tak jakby stykiem felgi uderzyłem w róg krawężnika (jakaś baba mi wyjechała na środek drogi i musiałem uciekać).
Do dziś nie mogę dojść przyczyn lekkiego bicia koła/ wibrowania podczas jazdy.
- wymieniona felga
- wymieniona opona
- wyważanie koła z testem drogowym na wyważarce
- wymieniona piasta z łożyskiem
- sprawdzona tarcza hamulcowa
- sprawdzona zbieżność
- kontrola luzów na ścieżce diagnostycznej -brak
- zrobiona geometria (nie było znaczących odchyleń od fabryki)
Każdy mechanik ręce rozkłada, serwis Kia stwierdziła ze koło źle wyważone i cześć.
Ostatnio padła sugestia wymiany półosi wraz z przegubem wewnętrznym. Koszt nowego ogromny więc zastanawiam się czy pół auta wymienię zanim ktoś trafi co choremu jest. Są możiwosci jak to ogarnąć by zrobić trafną diagnozę?
pacjent Kia Xceed 1.5 benzyna, rocznik 2024. Koło prawe przód.
Gdzieś na wiosnę wjechałem w krawężnik - dość nietypowo bo wzdłużnie do osi pojazdu - tak jakby stykiem felgi uderzyłem w róg krawężnika (jakaś baba mi wyjechała na środek drogi i musiałem uciekać).
Do dziś nie mogę dojść przyczyn lekkiego bicia koła/ wibrowania podczas jazdy.
- wymieniona felga
- wymieniona opona
- wyważanie koła z testem drogowym na wyważarce
- wymieniona piasta z łożyskiem
- sprawdzona tarcza hamulcowa
- sprawdzona zbieżność
- kontrola luzów na ścieżce diagnostycznej -brak
- zrobiona geometria (nie było znaczących odchyleń od fabryki)
Każdy mechanik ręce rozkłada, serwis Kia stwierdziła ze koło źle wyważone i cześć.
Ostatnio padła sugestia wymiany półosi wraz z przegubem wewnętrznym. Koszt nowego ogromny więc zastanawiam się czy pół auta wymienię zanim ktoś trafi co choremu jest. Są możiwosci jak to ogarnąć by zrobić trafną diagnozę?