logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kukirin G2 Pro 2025 – zalana lampa z klaksonem, brak reakcji, jak rozebrać?

jan3lek 12 Wrz 2025 20:10 705 2
REKLAMA
  • #1 21688304
    jan3lek
    Poziom 1  
    Hej, chciałbym bardzo poprosić o pomoc, a mianowicie posiadam hulajnogę elektryczną Kukirin G2 Pro 2025. Problem jest taki, że chyba ją zalałem (wiem, że nie powinno się jeździć w wodzie, bo ma słaby certyfikat, ale musiałem do domu szybko wrócić, a byłem 5 km od niego). Następnego dnia, gdy włączyłem lampę, lekko z niej piszczało, jakby taki cichy klakson. Później sam się wciskał klakson, potem migała lampa i klakson, potem lampa i klakson się wyłączyły, potem znowu włączyły i tak parę razy, aż teraz się wyłączyły i się nie włączają. Najpewniej zalała się lampa, która jest zintegrowana z klaksonem, ale nie wiem nawet, jak ją odkręcić, żadnych śrub nie widzę. Mam ogromną nadzieję, że uda się naprawić, bo to pożyczona hulajnoga ): Z góry dziękuję za każdą pomoc
    AI: Czy próbowałeś już coś robić z lampą lub klaksonem, np. suszyć je, rozbierać inne elementy hulajnogi albo kontaktować się z serwisem? Jeśli tak, to co dokładnie?
    No, próbowałem rozebrać i suszyć, ale się nie da, bo nie widzę żadnych śrub
    AI: Masz może jakieś podstawowe narzędzia (np. śrubokręty, torxy) i czy miałeś już wcześniej do czynienia z rozbieraniem hulajnóg albo elektroniką?
    Tak
  • REKLAMA
  • #2 21688476
    machulski
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Może jest klejona trzeba popatrzeć
  • #3 21839940
    sprawdzanie9maksa
    Poziom 1  
    Cześć!
    Ostatnio rozbierałem taką lampkę. Odkręca się przedni jej pierścień, który trzyma soczewkę od LED-ów.
    Mam nadzieję, że pomogłem.
REKLAMA